Генетични изследвания от НутриГен

Генетичните тестове се извършват с партньорството на датската компания dnalife, работеща в сферата на генно-базираното здравеопазване. Тестовете присъстват в Дания повече от 3 години и с тях работят над 200 сертифицирани лекари, диетолози и фитнес инструктори. 

- Правят се еднократно и са валидни за цял живот; 
- Лесно, безболезнено и безвредно изследване, подкрепено от науката и доказало ефективността си; 
- Спестяват много време и усилия, които биха отишли в опити и грешки за правилната диета.
- ДНК пробата се изпраща за анализ в Дания и резултатите са готови в рамките на един месец. 
- Когато резултатът е готов, той ще бъде обсъден в детайли по време на консултация със специалист.

Стъпките за всеки клиент при поръчка през нашата система:

 

 

1. Поръчайте тест и се регистрирайте 
Изберете тест по-долу на тази страницана ТУК. За всеки поръчан тест ще Ви изпратим по комплект за събиране на ДНК. 

2. Вземете ДНК проба 
Взимането на ДНК проба е лесно, бързо и безболезнено – просто натъркайте вътрешните страни на бузите си с два стерилни памучни тампона, които ще получите в комплекта. В комплекта има подробни инструкции. 

3. Попълнете необходимата информация за поръчка на тест 
Уверете се, че сте попълнили необходимата информация за поръчка на тест – включения в комплекта Договор за Предоставяне на Услуга и етикетите с името Ви, датата и часа на взимане на пробите. 

4. Изпратете ни пробата си 
Поставете събраната ДНК проба в приложения плик заедно с едното копие от договора. Пощенските разходи се покриват от нас, следвайте приложената в инструкциите информация по изпращането на пратките. 2 

5. Вземете Вашия резултат 
В рамките на 4 до 6 седмици от датата на изпращане на пробата резултатът Ви ще бъде готов! Ще получите e-mail, уведомяващ ви за начина, по който да достъпите резултата си. 

6. Възползвайте се от безплатна консултация! 
Правилното разчитане на резултата Ви е изключително важна стъпка по пътя на създаването на персонализиран режим и промяната на начина Ви на живот. Затова към всеки един от тестовете ни е включена консултация с медицински специалист, обучен в разчитането на резултатите, с чиято помощ ще разберете в детайли за генетичния си потенциал и ще набележите конкретни стъпки за реализирането му. 

Генетичен тест NGDiet - оптимална програма за баланс на теглото

От 40% до 80% от теглото се определя от генетични фактори. Генетичният тест NGDiet показва какъв хранителен и двигателен режим е закодиран в гените ни и е първата стъпка към създаването на персонализирана, високоефективна програма за нормализиране и поддръжка на теглото, която да работи за нас през целия ни живот. Другите фактори се изменят, но нашите гени остават същите. 

goodlucktina banner

Баланс на теглото и превенция на затлъстяването 

NGDiet дава незаменима информация при проблеми, свързани с отслабване и/или поддържане на теглото, особено при хора, които са със затлъстяване в по-голямата част от живота си или имат съмнения за генетична предразположеност към затлъстяване. Резултатите предоставят ясни насоки за най-работещите за конкретния човек хранителен режим, количество физическо натоварване и необходими промени в начина на живот, което помага както за постигането на оптимален резултат в намаляването на теглото, така и за много ранна превенция на затлъстяването. 

Какво съдържа NGDiet? 

NGDiet включва информация генетично заложените оптимална диета и физическо натоварване, необходими за поддържането на идеална форма. С помощта на теста може да се създаде персонализиран, високо ефективен режим за контрол на теглото. 

Изследват се 16 гена, за да се определи индивидуалното предразположение към: 

 - Диета; 
 - Тренировъчни режими; 
 - Адаптация на енергия; 
 - Бавно или бързо напълняване; 
 - Циркаден ритъм; 
 - Разпределяне на макронутриенти за загуба на тегло; 
 - Интензитет на упражненията за загуба на тегло; 
 - Възпаления в тялото; 
 - Чувствителност към инсулин, апетит и ситост. 

Поръчай тест NGDiet

Генетичен тест NGSport - оптимален тренировъчен режим

От 50% до 70% от спортните успехи се определят от генетични фактори. Генетичният тест NGSport открива оптималните тренировъчни модели, които ще Ви помогнат да постигнете целите си. Той показва как генетите на всеки човек си взаимодействат с упражненията, диетата и факторите от заобикалящата среда и оказват влияние върху тенденцията му към издръжливост или силови упражнения, към податливостта му към травми и бързината му на възстановяване. 

За кой е NGSport? 

NGSport е предназначен както за елитни атлети така и за спортисти-любители, търсещи максимална полза от тренировките си. Тестът не е лимитиран до определена възрастова граница или тип спорт и е особено подходящ за спортисти, които дават резултати под очакваните при доказани тренировъчни програми. Независимо дали спортистът е в отлична физическа форма или се представя под очакванията, информацията, свързана с генетичния му профил, би могла да разкрие и най-добре скритите ключове към индивидуалния му, високоефективен тренировъчен режим. 

NGSport на кратко 

- Индивидуалната реакция към упражнения и диети 
- Избор на тренировъчни упражнения за оптимално здраве и физическо състояние 
- „Прехабилитационни“ упражнения и хранителни стратегии с цел избягване на травми 
- Тренировъчни модели и приемане на хранителни вещества за оптимално време на възстановяване. 
- Незаменима информация за персонализиран, високо ефективен спортен режим 
- Позволява ефективни и редовни тренировки, с оптимални и индивидуални за всеки човек периоди на възстановяване 

Какво съдържа NGSport? 

Тестът изследва 21 гена, групирани в следните 3 важни за всеки спортист панели: 

- Частта „Сила и Издръжливост“ изследва гени, в които са кодирани физиологични фактори като кръвообращение, контрол на кръвното налягане, сила, сърдечно-белодробен капацитет, специализация на типа мускулни влакна, сърдечен дебит, мускулен метаболизъм и адаптивност към тренировъчни режими. Всички тези фактори оказват влияние на способността за силови постижения и издръжливост. 

- Частта „Патология на сухожилията“ се фокусира върху гени, участващи в структурния интегритет на меките тъкани в тялото. Определени генетични вариации определят степента на предразположение към травми на сухожилията (вкл. на Ахилесовото сухожилие), също както и към патология на връзките, хрущялите и костите. 

- Гените, изследвани в частта „Възстановяване“, са най-добрият пример в този набор от гени за това, че грижата за здравето и физическото състояние на атлетите трябва да е комбинация от тренировъчни и хранителни съвети. Тестваните тук гени определят предразположението на тялото към възпаление и стрес, причиняван от свободни радикали, което може да означава, че има нужда от по-специализиран хранителен режим, също както и от по-дълги периоди на възстановяване между упражнения и тренировки. 

Поръчай тест NGSport