• ЗАВЕЩАНИЕТО НА ВЕНЕРА •

Нейната тайна е прелом за Естетичната Медицина

Venus-legacy-anticellulit-tialo

Venus Legacy е първият и единствен  медицински апарат с FDA сертификат за борба с целулита и отпуснатата кожа,  който комбинира три модерни технологии – мултиполярна радиочестота, пулсиращо магнитно поле  и VariPulse™ технология,  с интегриран термометър  за анализ на кожата – RealTime Thermal Feedback.

АНТИЦЕЛУЛИТ – ОТСЛАБВАНЕ – СТЯГАНЕ

 • Редуциране на целулит
 • Оформя тялото
 • Задържане на вода
 • Има възможност да постигне апоптоза на адипоцитите

Неинвазивните технологии за промяна на контура на тялото отбелязаха напредък от нетермалните механични ролери и вакуумни системи, използвани през 90те години на миналия век, които подобряваха лимфния дренаж при целулит и натрупвания на тлъстини, до термално-базирани апарати с радиочестотна енергии.

VENUS LEGACY | Уникален

Характеристики на апаратът VENUS LEGACY за неинвазивно подобряване на контура на тялото, намаляване на тлъстините и подобряване на целулита

Радио честотата има енергийно термален ефект върху адипоцитите, което разрушава клетката за постоянно, или възпрепятства клетъчната функция – разрушаване на липидната двуслойна мембрана, водейки до апоптоза (смърт на клетката). Предимството на „разрушителната” технология е дългосрочната промяна на контура на тялото и лечение на целулита.

 • Висока степен на безопасност.
 • Минимален дискомфорт.
 • Голям процент на равномерно засегнатата мастна тъкан.
 • Висока степен на ефикасност.
 • Разрушителни ефекти върху адипоцитите за дълготрайни ефекти по контура на тялото и целулита.
 • Повлиява изгледа и на локалните тлъстини, и на целулита, и може да се използва върху множество потенциални зони на тялото 

VL_OperatorwDevice (1)

Синергия от 3 технологии

Venuslegacy-penetrationМултиполярната радиочестота на Venus Legacy е уникална технология, която позволява концентрирано мрежово плътно проникване на електро-магнитния импулс до 3,5 см. дълбочина. Тоест подкожието, целулита  и мастните натрупвания равномерно и синергично се обработват.
Генерацията на електромагнитно течение предизвиква силен резонанс на водните молекули в тялото и по този начин се причинява локализирана хиперемия (загравяне).  Засилва се многократно кръвообращението и лимфопотока в зоната. Ускорява се метаболизма, увеличава се изразходването на енергия от запасите в мастната клетка. Температурен датчик измерва непрекъснато достигнатата градусите в третирания участък.
Контролирано вътрешно електрическо поле има термален стимул към повърхностната мастна тъкан, за да подобри нормалния липолизен метаболизъм. Предизвика термално увреждане на подкожните мастни тъкани, като щади тъканите над и под тях.

Термални излагания на до 42°C дренират мастните клетки, свива се обема им, стимулира се колагенеза – производство на колаген и еластин, стягат се фибробластите.
Когато епидермална температура от 43-45°C се поддържа в продължение на 10 минути е възможно разрушаване на триглицеридните капчици в цитозола на адипоцитите.

Venus Legacy procedura krakaТова довежда до необратимо увреждане и с течение на времето до некроза на мастната клетка. Потенциалът на новото поколение радиочестотен апарат – Venus Legacy има за цел .

По време на процедура в зона по тялото, често пъти пациентът се изпотява, което е желана реакция на тялото. По време на процедурата е препоръчителна консумацията на вода.

ANGEOGENISYSПулсиращите магнитни полета са иновация в технологията на радио-честотните процедури. Те стимулират процеса ангиогенеза – производство на нови кръвоносни съдове. Изградената мрежа захранва клетките с повече хранителни вещества и кислород. Това засилва регенерацията на клетките. Оксидацита в зоната, което е основния „враг” на целулита, позволява трайност на постигнатите резултати и подобряване релефа на кожата. Потокът на кръв в третираната зона се подобрява, а витамини, минерали и кислород достигат по-лесно до клетките.

Пулсиращ вакуум позволява регулирано импулсно всмукване за дълбоко проникване на енергията в тъканите, лимфен дренаж и стимулиране на кръвообращението. Енергията прониква по-концентрирано в засмуканата зона. Вакуумът въздейства върху механорецепторите на мастната клетка, подобрява пропускливостта на стената на адипоцитната клетка.

 

Етиологията на целулита

Целулита има наследствени, хормонални и други метаболитни влияещи мултифактори. Изчислено е, че 70% от жените след пубертета имат целулит и той може да е доста независим от ИТМ /индекс на телесната мазнина/, тъй като много слаби жени могат да го развият, а доста пълни може да не го развият. Клиничният фенотипен изглед на целулита е добре известен като външен вид на кожата „на бучки, неравен, като извара” или „като портокалова кора”. Анатомично целулитът се появява най-често по задната част на бедрата и седалището, последвано от страничната част на бедрата, предната част на бедрата и горната част на корема. Целулитът обикновено се класифицира по модифицираната 7-степенна скала на Nurnberger-Muller. Хистологично погледнато, целулитът се характеризира със следното:

 1. Едемни подути лобули на повърхностната мастна тъкан с лоша микроциркулация и ниско тъканно окисляване.
 2. Проникване на подутата лобула от мазнина в дълбоката ретикуларна дерма и образуване на „възелчета”
 3. Плътни задебелени вертикални фиброзни септуми, които са втвърдени, контрахирали екстензии на полегатите и вертикалните интралобуларни септуми, и водят до отдръпване на кожата или „ями”.

 

cellulite-grades-chic
Въпреки, че точната причина за целулита може да е неясна, както и при технологията за намаляване на локални тлъстини, много от радиочестотните вакуумните апарати показват променливо подобрение в изгледа на целулита, при средно подобрение от 20-70% след серия терапии.

Терапевтичен протокол

Изготвя се индивидуален терапевтичен протокол за всеки пациент за брой процедури и за времето за обработване на зоната.
Основният принцип за постигане на максимални резултати е зона-размер А4 се третира минимум 15 минути. При по продължително обработване на зоната вероятността за постигане на селективна апоптоза на адипоцитните клетки е възможна. 
Комбинациата от Venus Legacy с криолиполиза на една и съща зона дава бързи и дългосрочни резултати. Отново изисква индивидуална програма от експерт.
Процедурата не натоварва бъбреците. Единственото условие черният ви дроб да е здрав.
Задължително се консумира вода преди, по време на и след процедурата. Това подпомага терморегулиращия баланс на тялото. 
Препоръчително е минимум 3 посещения за зона. 
Разстоянието между процедурите за една и съща зона е между 7 и 14 дена.

- При зони с разширени вени, спукани капиляри; 
- Розацея 
- Ако страдате от тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвообращението и кръвоносните съдове, както и на лимфните възли; 
- Противопоказно при бременни или кърмещи жени;
- При наличие на медицински метални протези или пейсмейкър в тялото на пациента, спирала; 
- Противопоказно е при активни алергии на кожата, изгаряния по нейната повърхност, при наличието на отворени или незараснали пресни рани; 
- Не се препоръчва по време на месечен цикъл; 
- Не се препоръчва по време на настинка или грип; 
- Не се препоръчва по време на инфекциозни процеси в действие.

 

Технология VENUS LEGACY

Резултати

venus-legacy-tialo-procedura-nirvana

Процедура с Venus Legacy е препоръчителна при:

1. Целулит
2. Задържане на вода 
3. В програма за отслабване 
4. Стягане на кожата

70% от нашите пациенти имат моментално намаляване на обиколката.
30% отбелязват свиване на зоната във времето.

* Снимката е направена в НИРВАНА, ноември 2015.
Десен крак е направен / 60мин./Левият не е правен. 
Разликата в обиколката на бедрото е 3 см. надолу след процедурата. 
Месец по-късно намалената обиколката е задържана.
Процедурата е разпределена по 60 мин. на едно бедро, 30 мин. седалище.

 

 

Цена / минути

 • 1 мин.                                             5лв.
 • 30 мин.                                         150лв.
 • 90 мин.                -20%               360 лв.
 • 180 мин.              -30%               630лв.
 • 270 мин.             -40%                810лв.
 • 360 мин.             -50%                900лв.

 

Пакет

3 пр. Venus Legacy КОРЕМ & ПАЛАСКИ х 60мин. / 180мин.  - 630лв. 
3 пр. Venus Legacy КРАКА & СЕДАЛИЩЕ х 120мин. / 360мин.  - 900лв. 

3 пр. Криолиполиза + 3 пр. Venus Legacy х 30мин. / 90мин. + 3 пр. LPG масаж – 600лв.

Зони за третиране / минимум минути за 1 процедура

 • Ръце
 • Гръб
 • Корем
 • Паласки                                
 • Седалище                                     30мин.
 • Коляно
 • Прасец
 • Бридж
 • Вътрешна част / бедра

 • Цели бедра                                  60мин./120мин.