Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Възможно ли е да имаме „Ангелска кожа“?

Възможно ли е да имаме „Ангелска кожа“?

ДА.

 

venus-viva-aging-processСлед 20 годишна възраст започват процеси на остаряване в тялото. Значително ускорено се наблюдава загуба дермалния слой, с около 1,1% на година след менопауза. Намалява се производсвото на колаген, който е значителен фактор в структурата на кожата, оказващ влияние за цялостното състояние и визия.
Има 3 начина за превенция или лечение на процесите на остаряване на кожата:
1. Вливане на активни съставки в кожата, които подпомагат естествените регенетативни процеси. Мезотерапията е един от методите, чрез инжектиране на хиалуронова киселина, витамини и протеинови комплекси.
2. Механично активиране на производството на колаген.
3. Най-ефективният, бърз и дългосрочен като резултат е термичният методът чрез затопляне на тъканта. Активира се процеса неоколагенеза, производство на нов колаген с помощта на така наречените „heat shock proteins“, които директно активират фибробластите.

viva-ablation-technology

Има 3 вида технологии, които могат да затоплят дермата: лазер, радиочестота и ултразвук.
В началото на 20 век основно се прилагаха лазерните процедури за регенерация на кожата. През последните 10 години естетичната медицина анализира и усъвършенства радиочестотния метод, при който се наблюдава все по-добри и категорични резултати.

 

Термално биологични ефекти в кожата
– 40-60°С – КОЛАГЕНЕЗА. Ревитализация на кожата.
– 60-90°С – КОАГУЛАЦИЯ. Стягане на кожата.
– Над 100°С – АБЛАЦИЯ / изпаряване на тъкан. Ресърфейсинг, подновяване на кожата.

Коагулацията е един от най-значимите процеси при третиране на кожни несъвършенства. Той активира производството на меланин, хемоглобин и фибробластите.

Как да подобрим състоянието на кожата си?

%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d1%81%d0%be2-%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d1%801970 година е рождението на CO2 лазерът, който причинява дълбока аблация и коагулация на тъканта. Ефектът от 1 процедура е видим и категоричен в ресърфейсинга на лицето, но пациентите имат следните рискове и ограничения:
–        Минимум 1 седмица е престоят в медицинското заведение или в къщи.
–        Изписват се антибиотици и противовъзпалителни медикаменти.
–        Между 12 и 18 месеца след процедура не се препоръчва излагане на слънце. Задължително се нанася ежедневна фотозащита.
–        Висок риск от хиперпигментация непоследствено след процедурата или в период до 6 месеца след нея.
–        При част от пациентите се наблюдава дисхромия по кожата от неясен произход. Може да се прилага лечение.

Този метод с CO2 лазера не позволява третиране на V и VI фототип кожи. dishromiaСъщо така не може да се обработва частично лицето. В случаите на белези от акне трябва да се направи цялото лице, а не само засегнатите зони. Има риск от дисхромия след процедурата. Околоочният контур, шия и деколте не се третират с лазер.

През 2014 година бюти индустрията представи за първи път Фракселния лазер за обновяване на кожата. Той работи на същият принцип като CO2 лазерът, само че не изпарява цялостно кожният слой, а с микро иглички постига частично нараняване на тъканта.

%d0%ba%d0%be%d0%b0%d0%b3%d1%83%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f

От 2010 година насам радиочестотната технология е следващото поколение термични процедури за превенция или лечение на естетични дефекти. Радио честотата загрява тъканта чрез електрически импулси. Единствената разлика е в дълбочината на проникване на импулсите, спрямо лазерните методи. Въпреки това клиничните резултати с радио честота анализират същата ефективност, както при лазерните процедури. Средно 3 процедури с радиочестота са еквивалент на 1 процедура с лазер. Едно от основните предимства на радиочестотния метод е краткият пост травматичен период. Проникването на импулсите и аблацията, която се постига, е максимум 0.5 мм, докато при лазерният метод е от 1 мм нагоре.

Най-новото поколение нано фракционна радиочестота Венус Вива прави изпарение на тъканта около 7% на процедура и активира коагулация в зоната до 22%. За сравнение, лазерният метод изгаря около 22% тъкан, за да постигне 22% коагулация. В резултат Венус Вива може успешно да се прилага на широк спектър от естетични дефекти по кожата – целогодишно! Подходяща процедура за всеки фототип кожа и най-вече рисковете от инфекция и хиперпигментация са минимализирани. Единствените ограничения са при фиброзни белези, дълбоки бръчки и много дълбоки белези от акне.

Процес за възстановяване след процедура Венус Вива

Новото поколение технология се развива с посока максимален комфорт по време на процедура, кратък възстановителен период и най-по-добри резултати, дългосрочно!
Венус Вива е процедура, която преминава много спокойно както по време на третиране, така и пост периода, в сравнение с предишното поколение апаратура. Ето и наши снимки на пост-травматичния период, който преминава индивидуално. Може да се наблюдава зачервяване, отток, корички, лющене на кожата. Резултатите след 7 ден са категорични в промяна на текстурата и тена на лицето. Повече информация за процедурата може да откриете ТУК

ВЕНУС ВИВА.
НОВО ПОКОЛЕНИЕ ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ЕСТЕТИЧНИ КОЖНИ НЕСЪВЪРШЕНСТВА. 

venus-viva-nirvana

Венус Вива е медицинска технология с FDA сертификат, с множество клинични проучвания от световни клиники, с която се наблюдават следните подобрения след прилагане на процедура:
– Изглажда релефа на кожата. Регенерира текстурата в дълбочина.
– Избистря и изравнява тена на лицето.
– Пигментацията намалява видимо още след първата процедура с 50%-70%. След всяка следваща процедура петната изсветляват до тяхното окончателно отстраняване.
– Пори или белези от акне са видимо свити или изчезнали.
– Лицето е изпънато и гладко.
– Финни линии се заличават напълно.
– Дебелите бръчки се повлиява, но не изчезват.

happy wheels