Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Лазерна епилация – Гладка кожа и повече свободно време за Вас.

Лазерна епилация – Гладка кожа и повече свободно време за Вас.

Защо човекът е окосмен и свързано ли е това с еволюцията?Evolution-Of-Man-Parodies-8

Преди около 2,5 милиона години нашите прадеди са били на 4 крака. Телесното окосмяване ги е предпазвало от външни наранявания, защитавало е кожата от слънчевите лъчи, запазвали са температурата в тялото. В ерата на хомосапиенса еволюционно 40% от космите отпадат, тъй като човекът се изправя на 2 крака.  Днес, сме облечени, използваме слънцезащита и честно казано космите ни нямат особена функция.

Как лазерната епилация унищожава космите?

Лазерите са разработени преди повече от 40 години и представляват източници на т.нар. кохерентна светлина – светлина с фиксирана дължина на вълната. Процесът на селективна фототермолиза таргетирано достига до корена на косъма. Светлинна енергия се трансформира в топлина, която унищожава фоликула без да наранява друга структура.
Космите са константна величина в човешкия организъм. Формират се в ранна детска възраст и по време на пубертета.

След всяка процедурата лазерна епилация човек има все по-малко косми.

lazerna-epilacia-nirvana-lisingЗащо се правят серия от процедури, а не става от веднъж?

Космите имат асинхронен растеж. По тялото средно на 40 – 60 дена те сменят фазите си на растеж, по лицето през 20 – 30 дена. Лазерната епилация е ефективна само за косми в анагенна фаза – косъм с корем. Затова е необходимо да се направи курс от поне 5 посещения, през 45 дена, за да се обхванат максимално много от космите в зоната.

През какъв интервал се правят процедурите и какво се очаква да се случи?

В естетичен център НИРВАНА даваме гаранция, че ако направите курс от 5 процедури на избрана зона, през 45 дена за тялото и 20 дена за лице, то ефективността е над 70% трайно унищожени косми. Статистически е установено, че има зони по тялото, които по-бързо се повлияват. Това е скалата* на зоните:
1. Мишници
2. Интим
3. Подбедрица
4. Гръб – мъже
5. Корем, гърди – мъже

*Все пак човек е индивидуален и уникален, така че тази схема не гарантира същата скала на ефективност при всеки.

След първия курс от процедури по желание може да се продължат процедури, но този път интервалът е по-дълъг – между 2 месеца или повече.

През летните месеци може ли да се правят процедури с лазерна епилация?

different-skin-color-heels-christian-louboutinДа, може. Работи се с диоден лазер, който е щадящ за тъмни кожи и ефективен за космите. Разбира се, след излагане на слънце е необходимо да се изчака от 3 до 7 дена преди процедура. Задължително се информира оператора, че са правени слънчеви бани или солариум. Препоръчително е кожата да е добре хидратирана по време на летните месеци и преди лазерна епилация.

Колко струва лазерна епилация?01. laserna-epilacia-leasing

Цените са изключително разумни за резултатите и удовлетвореността на клиента. Например курс от 5 пр. лазерна епилация на мишници в нашия център е 100 лв. Гарантирано за тези посещения ще се премахнат нежеланите косми, ще изчезне изразената пигментация в зоната, ще забравите за досадното ежедневно обезкосмяване и хигиена е по-добра в зоната.

За първи път в България и Екслкузивно в НИРВАНА още днес може да започнете лазерна епилация за 0 лв. чрез услугата НИРВАНА лизинг. Ние даваме възможност на нашите клиенти да разсрочат изплащането на пакетните процедури за лазерна епилация. Подробности може да намерите ТУК. Нашето обещание е за 5 процедури лазерна епилация, през 45 дена  – 8 месеца курс, гарантирано над 70% е ефективността на отстранени косми в зоната.

Гладка кожа и повече свободно време за вас.

pop-corn-effect

Болезнена ли е процедурата? Какво се усеща?

Съвременните модерни апарати за лазерна епилация са изключително мощни и позволяват процедурата да се извърши за кратък период от време. Усещането се характеризира с чувство за боцкане. Ефективната лазерна процедура издава звук, напомнящ на „пуканки в микровълнова – The Pop corn effect“. Чува се звук на пукане на косми, честно пъти те изскачат на повърхността. Усеща се „миризмата на успеха“ – асоциира се с опечени пуканки.

Новото поколение лазерен апарат – PRIMElase има 2 режима на рабата, което позволява и за най-чувствителните зони процедурата да премине спокойно.

happy wheels