Любопитни теми и новини

Начална/Блог/МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ – ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ ПРЕМАХВА ТРАЙНО КОСМИТЕ

МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ – ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ ПРЕМАХВА ТРАЙНО КОСМИТЕ

Ще се опитамe кратко и ясно да развенчаем често срещаните заблуди за лазерна епилация. Целта на Естетичен център НИРВАНА е хората да се освободят от едно от най-досадните ежедневни задължения, а именно безкрайното обезкосмяване. Имахме наскоро клиент, който каза „ Аз, докато обезкосмя горната част на тялото, долната е пораснала!“

Всичко е точно! Защото всичко е доказано във времето, базирайки се на науките физиката, анатомията и медицината.

1/ ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ ПРЕМАХВА ТРАЙНО КОСМИТЕ

Не е за вярване, но е истина. Лазерната епилация е единственият метод за трайното елиминиране на нежеланото окосмяване.

velus terminal hairКосмите и мастните клетки в човешкия организъм са константна величина. Броят на космените фоликули е генетично заложен в ДНК-то на всеки човек. До 3 годишна възраст се развива първата фаза на окосмяване, в която се наблюдава фин мъх, или т.н. велус косми. По време на пубертета е втората фаза на трансформация – велус космите стават по-груби, дълги и гъсти – т.н. терминални косми. Съвременната лазерна технология за епилация има абсолютния потенциал да унищожи всички терминални косми по тялото. Това са всички онези, които създават естетичен дискомфорт.

Косменият растеж е асинхронен процес. Ето защо са необходими повече от 1 процедура, за да се унищожат космите в дадена зона.

А как се унищожават космите?

hair killЛазерната епилация е единствения метод за трайното им елиминиране, базиран на принципа на „селективната фототермолиза”. Лазерната енергия се абсорбира единствено от пигмента на косъма (меланина) и по този начин достига до неговия корен, без да увреди околна тъкан. Енергията се трансформира в топлина около 65°C, която термично гo унищожава. Така, неговият жизнен цикъл се прекъсва.

Около две години отнема, за да се направят средно 10 броя процедури. След този период космите са около 90-100% отстранени (резултатите са индивидуални по различните зони на тялото). След курса този се правят веднъж или два пъти в година лазер на желани зони, по избор. Окосмяването не се възстановява.

Първият лазер, предназначен за епилация, е изобретен от Теодор Майман, 7 юли 1960г. През 2008 година FDA утвърди резултатността и безопасността на този метод. Днес, милиони хора са се подложили на лазерна епилация. Това е бъдещото на епилацията. Тя става все по-достъпна и масова услуга.

happy wheels