Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Свободните радикали и ролята на антиоксидантите

Свободните радикали и ролята на антиоксидантите

Всеки ден ние сме изложени на стрес, замърсяване, токсини, и слънчевата светлина. Тези външни влияния са известни като свободни радикали и те са в основата на увреждане на кожата и стареенето и. Свободните радикали разрушават химическия състав на нашите кожни клетки, като им пречат да функционират правилно, което води до влошаване вида на кожата.

Най-естествените защитни сили срещу вредното въздействие на свободните радикали са антиоксидантите – те неутрализират свободните радикали, възстановяват и защитават кожата от увреждане. Антиоксидантите могат да бъдат намерени във витамини като A и E, или в растителни екстракти като бял чай, розмарин, конски кестен и семена. Антиоксидантите са жизненоважни в преследването за здрава кожа.

Процедурата, която мнозина наричат „Тайната на Холивуд“, е с името HydraFacial. Апаратът  почиства автоматично лицето до съвършенство като премахва комедони и черни точки без да причинява болка, без възстановителен период и то само за 20 мин.

Как работи процедурата ?

Премахването начерните точки и комедоните става чрез няколко стъпки:

1.Екфолиране.
Мъртвите кожни клетки биват отстранявани, за да се покаже новата здрава кожа. Това става чрез специален накрайник с абразивна повърхност.

2.  Химичен пилинг.
Нежното почистване с химичен пилинг позволява да се отстранят мърсотиите от повърхността на  кожата и дълбоко от порите без кожата да бъде наранена. HydraFacial използва 3  вида концентрация на киселините в химичния пилинг – 7.5% концентрация на киселините, 15% и 30% концентрация на киселините. Така се постига страхотен ефект и при по-тежки случаи на замърсяване на кожата. Пилингът служи за премахване на горния рогов слой на кожата, за омекотяване и разширяване на порите. Така кожата бива  подготвена за изсмукване на мърсотията от порите й.

3. Екстракция на комедони и черни точки. Тя представлява безболезнена автоматична екстракция на черните точки и комедоните с помощта на вортекс технологията. Вортекс технологията е завихряне (по подобие на мини торнадо) на специален серум и въздух с помощта на вакуум. По този начин мърсотията се изсмуква от пората и тя остава чиста.

4. Хидратация. С помощта на антиоксиданти, хиалуронова киселина и отново вортекс технологията, кожата бива обогатена и защитена. Това е финалният етап от процедурата. Следва намазване със защитен крем и Парис вече е готова за грим и червения килим.

happy wheels