Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Терапия 90-60-90 … или 4 стъпки за трайно отслабване…

Терапия 90-60-90 … или 4 стъпки за трайно отслабване…

Целта ни следва да е не просто да отслабнем, но и да задържим постигнатите резултати.

Хранене за изгаряне на излишните мазнини

diet spoonСлед като сте решили да отслабвате, трябва да внимавате с мазнините и то много. Знаете, че много лесно мазнините се натрупват под кожата, затова трябва да ги ограничите максимално, но не и да ги изключите напълно. Те изпълняват важни функции в организма (участват в усвояването на някои витамини, в образуването на важни хормони и в строежа на клетката). Избягвайте наситените мазнини от млечните и месните продукти и се стремете към консумация на полиненаситени мазнини. Има ги най-вече в ядките, семената и рибата.
Употребата на масла (олио, краве масло, маргарин) сведете до минимум, тъй като освен мазнини те не съдържат почти нищо съществено. Яжте си останалите храни, а необходимите мазнини сами ще дойдат с тях. И се стремете да не консумирате мазни храни късно вечер. Проблемът е както с въглехидратите – те няма да изгорят и много бързо ще се транспортират към подкожната област. Затова вечер се старайте да консумирате чисти белтъчни храни (извара, месо без никаква мазнина и др.). Освен всичко останало, така ще спите и по-добре, тъй като през нощта организмът ви няма да се тормози с усвояването на тежки храни.
juicing

Правете си фрешове… Пийте колкото може и комбинирайте смело плодовите коктейли. Фрешът засища. Очаквайте скоро статия на тема “Джусинг – най-модерната тенденция за здравословен живот…”

Разходка в парка или планината

Освен че се откъсвате от градската шумотевица, изчиствате целия натрупан стрес, подобряватеmoutain walk сърдечния ритъм и кръвообращението (заради активното ходене) и не на последно място, сливате се с природата поне за малко, се оказа, че ако прекарвате повече време по планинските възвишения, ще отслабнете по-лесно и приятно. Планирайте всяка неделя по няколко часа поход или разходка в парка. Разходката в планината стимулира обмяната на веществата в организма, подобрява състоянието на опорно-двигателната система и засилва усвояването на хранителните вещества от храната. Продължителното ходене изгаря калории без да товари екстремно организма.

Сауна и парна баня

saunaПо време на сесия от 10-20 минути сауна, сърдечната честота се увеличава с 50-75%. Това предвижда същите метаболитни резултати, колкото и физическите упражнения. Повишеният сърдечен ритъм е еквивалентен на оживено ходене пеша. Сауната има положителен ефект върхукръвното налягане и регулира притока на кръв. Кръвоносните съдове стават по-гъвкави и се увеличава кръвообръщението към крайниците. Притокът на кръв към кожата се увеличава, а това има положителен ефект и носи хранителни вещества, за подкожната и повърхностната тъкан. В резултат на което, кожата става по-свежа и здрава. 30% от отпадъците в тялото преминават през кожата. Обилното изпотяване увеличава капацитета на детоксикация на кожата чрез отваряне на порите и пречистване на мърсотията от тялото.
Парната баня се използва при процедури по отслабване, подобряване на обмяната на веществата и еластичността на мускулите. Парата отваря и почиства порите на кожата и тя изглежда блестяща и гладка след банята.
Сауната и парната баня в комбинацията с масаж, са чудесен начин за да се въздейства върху мастна тъкан  и помагат в битката срещу целулита.

Криолиполиза + Антицелулитен масаж 

Криолиполизата е метод за отстраняване с изстудяване на мастни депа за хора със сравнително нормални мастни натрупвания. Най-хубавото обаче е, че резултатът остава завинаги! Отстранените мастни клетки не се натрупват отново. Повече информация за процедурата криолиполиза прочетете тук… В комбинация с антицелулитен масаж , LPG например, резултатът е значително по-бърз.

И все пак, независимо как изглеждате важното е да сте щастливи!

dovevictoriasecret

 

 

 

 

happy wheels