Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Целулитът е заболяване на съединителната тъкан

Целулитът е заболяване на съединителната тъкан

Целулитът не е проблем свързан с теглото, а с кожата. Той представлява патологично кожно състояние, провокирано от естрогена и подпомогнато от ензима колагеназа.

results-venus-legacy-nirvana-sofiaАко разгледаме по-подробно хиподермата /най-дълбокия подкожно мастен слой/ можем да стигнем до причината за появата на целулит. Хиподермата предимно е изградена от мастни клетки, които са изпълнени с мастни капки и съединителна тъкан под формата на влакна. Тези влакна придават еластичност и здравина на кожата.

Подкожната тъкан има различна дебелина в различните части от тялото – най-плътен е слоят по седалището и корема, следвани от гърдите и бедрата.

Патологичните процеси при целулита са свързани с ендокринни нарушения, смущения в ензимните системи, локален недостиг на кислород и др. Друг важен фактор за развитието на целулит е въздействието на свободните радикали и патологичните процеси, като дегенерация на хиалуронова киселина и колаген, увреждане на клетките и нарушаване пропускливостта на клетъчните мембрани. Промяната в пропускливостта на клетъчните мембрани води до задържането не само на течности, но и на метаболитни продукти, повечето от които с белтъчен характер.

Резултатът от всички тези процеси е един и същ – вътре в тъканите нараства налягането и се развива хипоксия (понижено съдържание на кислород в тъканите), а механичният натиск деформира кожна повърхност и я прави неравна, с подутини и хлътвания. Това е целулит.

celulit-nirvana

Причини за целулита:

1. Миграция на мастни клетки в зоната между кожата и подкожната тъкан.
2. Разширяване на пространствата на съединителната тъкан, в които навлизат мастните клетки от по долния слой на кожата и се виждат неравности, тъй като са обградени от плътна съединителна тъкан.
3. Друга причина за целулита са промените в кръвоснабдяването на мастните клетки, което води до намалено движение на кръвта и забавено елиминиране на продуктите на метаболизма.
4. Увреждане на лимфните съдове, на кожата, което се получава неизменно с възрастта. Това води до задържане на течности и токсини между мастните клетки.
5. Стресът е съществена причина, тъй като предизвиква отделяне на адреналин. Въздействието на това вещество е да свива съдовете на кожата, което нарушава кръвоснабдяването й.

Това прави целулита по-силно изразен с годините.

Лечение на целулит

Технологията активира процеси в организма, които подобряват качеството на живот на тялото.

ANGEOGENISYSНай-новото технологично предложение на естетичната медицина е синергия от 3 технологии, които мощно повлияват както намаляване на обиколките, така и лечение на целулита.  Апаратът Venus Legacy, Canada е единственият, който интегрира електромагнитни полета заедно с мултиполярна радиочестота и пулсиращ вакуум. Процесът, който доказано лекува и подобрява дългосрочно състоянието – целулит, се нарича ангиогенеза – производство на нови кръвоносни съдове. Именно електромагнитните полета, взаимствани от рехабилитацията, допринасят за изграждане на нова капилярна система в зоната, която подобрява оксидацията и кръвостабдяването на тъканта.

Процедурата Венус легаси помага за подобряване на кожната циркулация на кръвта, както и на дренирането на водата и токсините от лимфната система, която също се активира.

Before-after-venus-legacy

happy wheels