Любопитни теми и новини

Начална/Блог/7 Популярни методa за намаляване на мазнини и оформяне на тялото

7 Популярни методa за намаляване на мазнини и оформяне на тялото

Многобройни са методите за отслабване.

Със своя динамичен начин на живот хората търсят козметични алтернативи на липосукцията – не толкова скъпи, неинвазивни и с бърз период на възстановяване. За щастие технологията е в крак с търсенето. Изборът на процедура зависи от профила на пациента и неговите желания.

Ще цитираме прегледа и оценката на д-р Линда Куке – Германия за съществуващи към момента процедури от традиционната липосукция до по-новият метод Криолиполиза.

Liposuction21. Липосукция

Свързана е с пълна анестезия, разрези, изсмукване на твърда мазнина, период на възстановяване, носене на специални дрехи, за да се избегне миграция на мазнини. Има странични ефекти.

2014-03-18 15.17.07

2. Tumescent липосукция

Около нея гравитират дерматолозите. Втечняват се със специални разтвори мастните клетки, изсмукването с канюла е по лесно и всички останали неудобства са сведени до минимум. Има местна упойка с лидукаин, например.

Laser-Lipo-Fat-Loss4-V2

3. Лазер-липосукция

Лазера топи, втечнява мазнината, която след това се отстранява с канюла и вакуум. Лечението е ден, два.

4. Мезотерапия с инжекции

mesotherapy-injectionПроцедура претендираща да доведе до намаляване на мазните в третираните области. Въпреки че са били популярни мезотерапиите в продължение на години, не е имало клинични проучвания в подкрепа на тяхната ефективност. FDA не ги сертифицира, защото не може да се контролира дали ампулите са токсични, ако преминат срока си на годност.

5. Студен лазер

zerona-laser-fat-reductionИзползва ниско ниво на диоден лазер, за да изглади мастните клетки, които загубвайки своето съдържание теоретично могат да бъдат изхвърлени от тялото, след детоксикиращ режим.

6. Ултразвукова технология 

GS812Неинвазивна технология , резултатна откъм разграждане на мастни клетки и естественото им изхвърляне, но не е доказано, че няма въздействие върху другите тъкани.

7. Криолиполиза – най-новият метод за неинвазивно намаляване на мазнини.

1crioЧрез охлаждане при -8°C на мастната тъкан се предизвиква липолиза, без увреждане на други клетки или тъкани. Мастните клетки са по-чувствителни на студ в сравнение с други, включително и тези на епидермиса (кожните клетки кристализират на 12°C ). Това дава възможност за продължително контролирано охлаждане на тъкан, което води до селективно увреждане на мазнини. Охлаждането трае минимум 60 мин. Мастните клетки претърпяват апоптоза, започват да кристализират и накрая умират. Естественият възпалителен процес премахва мъртвите мастни клетки с течение на времето, което води до трайно намаляване слоя мазнина. Изследванията, които са направени върху третираната тъкан, са дали загуба до 40% от мастния слой, до 10 месеца след процедурата. Дадените резултати се намират за отлични. Процедурата криолиполиза е коренно различна от други не -или минимално- инвазивни, които предизвикват клетъчна смърт чрез увреждане на мазнини с топлина, ултразвук или химични инжекции. Технически не могат да локализират полето на въздействие и обхващат дълбочина, която може да доведе до увреждане на други структури, близки до или в рамките на мазния слой.

Оценката Полза-Риск, която е изключително важна за пациентите.

Неинвазивна процедура.
Без болка и нараняване на околна тъкан.
Без период на възстановяване.
Траен резултат при всеки пациент.

Една от най-привлекателните характеристики на процедурата е, че тя е неинвазивна, има много малък дискомфорт, кратък престой (60 мин.), фиксирана цена и не нарушава динамиката на живот на човек.

Криолиполизата е особено подходяща за хора, които са преминали през продължителен период на загуба на тегло. Тя е решение за онези горещи точки на излишни мазнини и издутини. Успешно се използва върху корема, любовните дръжки, горна част на ръцете, вътрешна част на бедрата, външни бедра и др.

Пациентите са развълнувани да се подложат на процедурата и са щастливи, че не изисква време за възстановяване.

“Всяка достатъчно напреднала технология е трудно различима от магия.” Артър Кларк

happy wheels