Любопитни теми и новини

Начална/Блог/7 Храни, които се борят с появата на целулита

7 Храни, които се борят с появата на целулита

gingerДжинджифил – Мощен афродизиак
Една от причините за формирането на целулита е лошото кръвообръщение, така че, ако добавим джинджифила в менюто си, си осигуряваме по-добро кръвообращение. Джинджифилът е и силен детоксикант и заздравява лимфната система, а последното подпомага циркулацията на лимфата и токсините, така че те да не се натрупат в подкожните мастните депа и да се появят като бучки по кожата.

asperjiАспержи – Кралският зеленчук
Продължително високото ниво на стрес води до увеличаване на мастните залежи в тялото. Аспержите гонят стреса, благодарение на големите количества фолиева киселина в тях, която действа успокояващо при напрежение.

avokado

Авокадо
Авокадото е страхотен източник на есенциални мазнини, които заздравяват кожата и подобряват нейната еластичност.

riba

Мазна риба
Благодарение на Омега-3 мазнините, съдържащи се в нея, кожата става здрава, а като бонус – същите предпазват от инфекции и действат изключително благотворно на сърдечно-съдовата и лимфната система, което ги прави отличен съюзник в борбата с целулита. Мазни риби са сьомгата, херингата, сардините, скумрията, риба тон, пъстървата.

spanak

Спанак
Спанака е богат на мощния антиоксидант лутеин, който помага на кожата да запази влажността и еластичността си и в същото време повишава липидните нива.

banani2

 

 

Банани
Калият помага на организма да намали задържането на вода в организма, което е една от основните причини за появата на целулита. И още, калият е пръв приятел на лимфната система, като се грижи тя да работи ефикасно и в последствие да подпомогне очистването на тялото и освобождаването му от токсините.

fibri

Пълнозърнести храни

Фибрите – ускоряват процеса на детоксикация и изчистват натрупалите се в организма ненужни продукти и се грижат да имате здраво сърце и отлична циркулация. Пълнозърнестите храни съхраняват мускулния тонус и предпазват от трупане на излишни килограми с напредване на възрастта.

 

 

happy wheels