Революция в почистване на лицето

Почистване на лице HydraFacial MD в Нирвана

Дани Шопова по БНТ1 | "Здравето от близо"

Можем ли да подмладим кожата на лицето си …              
Slider-LNE-Award_v2-2

 

… И да се избавим лесно от два проблема, с които се борим цял живот – акне до 18 години, а  до края на живота с бръчките. Ако е възможно и да не ни боли, да няма възстановителен период, да не отнема много време, да се види веднага ефект и той да се задържи за дълго време…
С други думи – искаме като се събудим сутрин и се погледнем в огледалото да видим една красива и сияйна кожа на лицето си. А ако не се налага да си „обличаме“ лицето с фон дьо тен и пудра ще бъдем още по доволни.

2014г в България – отговорът е ДА! Името е ХИДРАФЕЙШЪЛ – американска нова технология патентована за цял свят в почистването и поддържането на кожата на лицето. Резултатът – Чиста и Здрава кожа. 

Кои са 5те таргет групи, с които ХИДРАФЕЙШЪЛ се справя?

Hydrafacial-just-got-even-better

КОЖАТА на ЛИЦЕТО е ЕДИНСТВЕНИЯ ОРГАН, който ЦЯЛ ЖИВОТ е на ОТКРИТО и денем и нощем. Той трябва да се справя с големи температурни разлики, с голямата загуба на влага, която е необходима среда за създаване на нови клетки и обновяване на епидермиса.

Фини бръчки – основна причина – загуба на влага или фотостареене – атакува колагеновите нишки 
Мазна кожа със запушени пори (комедони)
Акне – възпаление на мастната жлеза, с която е снабдена всяка пора.
Розацея – много изтънял епидермис, при което повърхностното кръвообръщение на кожата става видимо и тези фини кръвоносни съдове, оставени опасно близо до външните условия, се пукат, свиват, пречупват и не могат да осъществят функцията си.
Пигментни петна и лунички, вследствие на слънчево изгаряне (фотостареене). Появяват се и могат трайно да се настанят, обикновено там където епидермисът е по-тънък. Потъмняването на кожата е естествената й защита срещу ултравиолетовото лъчение и неравномерното пигментиране идва, когато е нарушена целостта на епидермиса например след кола маска на горна устна, незаздравяла пъпка или раничка, или рисково излагане на слънце.

Почистване на лице с Хидрафейшъл технологията

Дерматолози и пластични хирурзи знаят, че…

   
scientist working at the laboratory

… Aко една кожа има естетичен проблем, като пъпки или пигментни петна, каквито и корекции да направят със своите умения, пациентът пак няма да се хареса. Това е провокирало екип от физици, химици и биолози да търсят решение от природата. Симбиоза между 3 върховни сили – Човек, Природа и технология.

Всичко започва от там, че водата е в основата на живота на земята! За да се роди клетка е необходима течна среда, за да се отмият замърсявания също е необходима вода. Това са основополагащи принципи за съществуване на нашата природа и те се използват в тази  модерна технология. Тези прости, но задължителни условия правят процедурата ХИДРАФЕЙШЪЛ толкова УНИКАЛНА!

painless-vortex-extractionВторото интересно природно явление, от което учените са взаимствали е така наречения „Торнадо ефект“. Физичното явление, при което след завихряне на въздух и вода, се помита всичко над нивото на земята. Тук в случая се използва вакуум, за да се отнемат всички нечистотии на повърхността на кожата и се изхвърлят в затворен контейнер. ЧИСТО и СТЕРИЛНО. Защото чистата и стерилна среда е необходимо условие кожата да се възпроизведе правилно. За да създадем достатъчно добра възможност за генериране на повече клетки, технологията е разработила възможност да доставим в по-дълбокия слой необходимите й хиалуронови молекули, витамини и антиоксиданти.

Какво правим, за да постигнем удивителен резултат!

Писалка, към която се прикачват различни ДЮЗИ

electrical-exfoliates-86403-5297719Принципът на действие е еднакъв за всички, а различието им идва от там ,че трябва да акцентират върху определен проблем. При допира с кожата се създава вакуум, който изтегля специална течност от серумните бутилки. Тя попада върху кожата завихрена по спираловидни улеи на дюзата. Отделените от този вихър нечистотии се изсмукват от създадения вакуум в специален контейнер. Освен това дюзата има абразивни ръбчета, които изпилват размекнатите от течността вроговени мъртви клетки. Така ние с едно движение правим 3 неща:

Почистваме – Изсмукваме – Хидратираме!

СЕРУМИТЕ  на Хидрафейшъл

serums-hydrafacialСъставките им са извлечение от растителния свят, с който ние сме в добра симбиоза, заради което е изключена опасността от раздразнение на кожата. Със своите комбинации те спомагат кожата да остане спокойна даже след едно по дълбоко почистване.

Тези 3 течности имат специален състав и обслужват трите основни стъпки на всяко почистване:
1. Ексфолиация – премахване на повърхностни мъртви клетки
2. Екстракция – премахване на тапичките на порите и блокирания секрет
3. Хидратация – задължително условие за генериране на нови, здрави клетки.

3D илюстрация на "Вортекс технологията"

Как протича процедурата ХИДРАФЕЙШЪЛ?

С включване на апарата се задейства система на непрекъснат вакуум. Заредени са 3 вида течности. При отварянето им те се изпомпват, но само когато писалката, със заредена дюза, се допре до повърхността на кожата. Течността постъпва в дюзата през малка дупчица в средата, движението й продължава по спирала, увличайки със себе си кожни нечистотии. Два края на дюзата вакуумът ги всмуква и ги изхвърля в специален затворен контейнер.

За по-силен ефект и при необходимост се добавят ампули за химичен пилинг със салицилова и гликолова киселина – при кожа с много комедони, с много кератин,с дълбоки бръчки и с много слънчеви петна; както и ампула DERMABILDER за премахване на финни линии и бръчки. Изборът на серум определя ползването на специфична дюза.

ВСИЧКИ серуми са на базата на природни растителни съставки. Освен почистваща функция, те подават към кожата непрекъснато витамини и антиоксиданти. 

Новата Вортекс технология

4 основни стъпки...

hydrafacial-steps01За екфолиацията се използва специфична повърхностна спираловидна дюза. Тя помага за изглаждане на  кожата, премахване на пигментацията, обновяване на епидермиса. В същото време серумът в дюзата овлажнява кожата.  Вакуумът от своя страна  повишава тонуса, създава ефект на повдигане на кожата, подобрява микроциркулацията и лимфния дренаж . В тази стъпка на почистването се използва серум със следните съставки:

woman-eyesГлюкозамин, който има провитовъзпалително действие;
Екстракт от мая – силен антиоксидант. Богат на витамини от група В като фолиева киселина и B12. Много добър източник на протеин.
Екстракт от водорасли, които съдържат 18 аминокиселини, богати на жизненоважни минерали и микроелементи. При интегрирането им в козметични продукти, те овлажняват изключително добре и защитава еластинът (протеин, изграждащ еластичните нишки в съединителната тъкан).
Млечната киселина, която овлажнява, изравнява релефа на кожата и избелва.
Уреята е друга революционна съставка  на серум. Тя предпазва от рак на кожата.

 

hydrafacial-steps02Химичният пилинг на Hydrafacial е абсолютно различен от познатите до момента, които разрушават епидермисът и след процедурата кожата претърпява продължителен процес на възстановяване. 
Предимството му пред останалите химични пилинги  е  прозрачната дюза HydroPeel, създадена по „Вортекс“  технологията, или така нареченият “Ефектът на Торнадото” – завихряне на течност и въздух в дюзата при допир до кожата. Ето защо едновременно се нанася по кожата течността за пилинга и в същото време се изсмуква, което не позволява да се задържа прекалено дълго върху кожата. Така кожата е защитена от деструкция.
В съставът на химичния пилинг участват 2 елемента – АЛФА И БЕТА ГЛЮКАНИ, които почистват повърхността на кожата. Разрушават връзките  между мъртвите рогови клетки и помагат  за тяхното по-бързото и по-ефективното  отстраняване от кожата.

 

hydrafacial-steps03Друга дюза на апарата Hydrafacial в комбинация със специален серум спомага за почистване на комедони без изстискване и по-дълбоки органични замърсявания от порите на кожата. Серумът за ектстракция има противовъзпалително и антибактериално  действие. Сред съставките са:dear-stress-lets-break-up
– Салицилова киселина – кератолитично действие, премахва вроговяването на кожата и притежава много добри разпространителни свойства.
– Млечна киселина – омекотява кожата. Антибактериално и ексфолиращо действие, млечната киселина е един от естествените за кожата хидратиращи фактори.
– Калиев хидроксид има способността да разлага органични материи. Това помага горният слой на епидермиса да става по-мек и еластичен, така че комедоните да бъдат отстранени по-лесно.
– Екстракт от мед – регулира влагата в роговия слой на кожата. В резултат на това кожата остава еластична, кадифена и свежа.
– Екстракт от блатен тъжник, който е един от най-силните антиоксиданти, противовъзпалително, защитно действие.

Интересен факт по време на екстракция е извличането на натрупвания от фон дьо тен в кожата, който не може да се отмие с демакияжни средства. Важно е да споменем, че използването на макияжното средство ежедневно с цел заличаване на проблеми по кожата, единствено създава естетическа дисхармония.
Една от изключително вредните съставки е Минералното масло. Минералното масло е широко разпространен петролен дериват и е класифицирано като карциноген. То няма абсолютно никакви подхранващи свойства и може да предизвика алергии, кожни раздразнения и обриви, запушване на кожата. Според учени от Университета Джонс Хопкинс минералното масло е вторият по важност фактор за преждевременното стареене след слънцето, тъй като забавя регенерацията на кожата.
Как да проверим дали Фон дьо тенът, който използваме, е полезен или вреден за кожата ни?

 

hydrafacial-steps04Ефектът от нея е обогатяване на кожата с антиоксиданти и витаминен комплекс. Резултатът  е чиста, гладка, хидратирана и сияйна кожа! Серумът съдържа: 
– Нискомолекулна хиалуронова киселина – тя може да пенетрира дълбоко в кожата без необходимост от инжектиране.
Hydrafacial-salon-nirvana-woman– Витамин А и Е – мощни антиоксиданти. Подобряват еластичността, овлажняват и намаляват бръчки. Витамин Е „Витамин на кожата“, антиоксидант, който се бори и поправя щетите, нанесени от свободните радикали.
– Екстракт от бял чай, който съживява епидермиса, стимулира растежа на нови кожни клетки и придава еластичност на кожата. 
– Екстракт от розмарин, който премахва свободните радикали, унищожава бактериите, засилва метаболизма, стимулира кръвообращението.  
– Екстракт от листа на Китайската камелия – силни антиоксидантни свойства, стимулира жизнените процеси в клетките, овлажнява, меко успокоява и премахва раздразнението, подобрява цвета на кожата.
– Екстракт от  див кестен, с противовъзпалително действие и капиляроукрепващо.
– Инозитол – витамин В8, който се използва за детоксикация и стимулиране на нормалния растеж на кожата. Поддържа клетъчната ефективност
– Биотин – витамин В, който е един от отговорниците за здравия вид на кожата, заради ролята си в синтеза на мазнини, съществена за растежа на клетките.   
– Млечна киселина – омекотява кожата. Антибактериално и ексфолиращо действие, млечната киселина е един от естествените за кожата хидратиращи фактори.
– Омега-6 Линолова/линоленова киселина – суха, напукана кожа,важен фактор в превенцията и борбата с рака на кожата.
– Калций пантотенат – спомагане на зарастване на рани, чрез формиране на антитела. Редуцира неблагоприятните и токсични ефекти. 
– Рициново масло –  Стимулира производството на колаген в организма. Природният еликсир се препоръчва още при проблемна и суха кожа и слънчево изгаряне.

Кожата е дълбоко почистена и хидратирана в блестящ вид. HydraFacial.

pore

За любопитните...

Епидермисът е външния видим слой на кожата. Клетките, от които е изграден, имат живот около 30 дни и това определя неговото бързо обновяване. Този слой притежава отлична самопочистваща способност. Всеки ден на повърхността му се отлагат мъртвите му клетки. Те изглеждат като малки люспички, но между тях има циментиращо вещество и при нормално функционираща кожа те не трябва да се виждат. Освобождаване на кожата от тях става всекидневно при измиване с топла вода. Ако неотделени мъртви клетки остават върху кожата, тя се замърсява, започва да запушва порите и да блокира тяхната функция. Това се отразява на по долния слой – дермата, която е отговорна за производството на нови клетки.

Защото всяка пора е снабдена с потна и мастна жлеза. Смесицата от тяхното производство е крем, който кожата произвежда. Той е предназначен да покрие повърхността на епидермиса и да защити кожата от загуба на влага, което е основна причина за нейното стареене и поява на бръчки.

Микроорганизъм, който остава блокиран в пората, не защитава кожата от външни такива, достига мастната жлеза, възпалява я, появява се пъпка(т.нар. Акне).

Ползването на фон дьо тен с цел прикриване на кожни несъвършенства, особенно върху непочистена кожа, е като да опаковате „нечистотия в найлонова торбичка“. Дишането е затруднено, заради минералнните масла, които се влагат в тези продукти. Ако отмиването с топла вода на кожата е трудно, то изчистването на продукта от порите ще е невъзможно! За да не възпалите и изтощите кожата си, единственият съвременен метод е процедурата ХИДРАФЕЙШЪЛ. Ползвайте макиаж само, ако кожата ви е доведена до ЧИСТ и ЗДРАВ вид. Макеажът внася капка блясък към блясъка на една здрава и чиста кожа. И обратното, подчертава неравностите и неотделените мъртви клетки на замърсената кожа. Не използвайте фон дьо тен върху замърсена кожа.

Колко често се прави процедурата?

Първоначално е добре да се направят 3 процедури, през 2 седмици всяка. Това е необходимо, защото след всяка процедура мощите на серумите, които са проникнали до дермално ниво, продължават своята прочистваща, регенерираща функция. Ако кожата има много органични натрупвания и замърсявания, то те се разлагат и отклика на кожата е да ги избута на повърхността. Ето защо е добре да се повтори ексфолиацията. Така до 3 пъти е достатъчно на кожата да регенерира и възобнови епидермиса. Целта е да постигнем една чиста и здрава кожа. 

 

HydraFacial-salon-nirvana-dani-shopova

ЦЕНА & ПАКЕТИ & КОМБИНАЦИИ

1 пр. ХИДРАФЕЙШЪЛ – 140 лв.

3 пр. ХИДРАФЕЙШЪЛ – 290 лв.
3 пр. ХИДРАФЕЙШЪЛ + Домашна грижа – Серум ANTIOX – 400 лв.

6 пр. ХИДРАФЕЙШЪЛ – 540 лв.

Комбинации

3 пр. ХИДРАФЕЙШЪЛ & Кислородна мезотерапия INTRACEUTICALS – 450 лв.
1 пр. ХИДРАФЕЙШЪЛ + INTRACEUTICALS + 3 пр. VENUS LEGACY  Лифтинг – 630лв.
1 пр. ХИДРАФЕЙШЪЛ + INTRACEUTICALS + 6 пр. VENUS LEGACY Лифтинг – 990лв.

 

Козметичен салон НИРВАНА взе приза за най-добър център по красота –
“Най-добър клиент” на терапията HYDRAFACIAL.

Собственик на НИРВАНА и водещ козметик в България е Дани Шопова, ето какво сподели на публиката, след спечелването на златната статуетка:

Hydrafacial дойде в НИРВАНА, както идва любовта….“
Подробно речта й може да прочете тук.

 

Козметичен салон НИРВАНА е първият бюти център, който инвестира в американската система – HydraFacial MD през септември 2013г. От тогава до сега имаме забележителни резултати в лечение на проблемни кожи или просто перфектна поддръжка на кожата на лицето.

dani-shopova-oscari-hydrafacial

Продукти домашна грижа

Продуктите за ежедневна домашна грижа на HydraFacial  са неразделна част от процедурата, като поддържат и подсилват резултатите чрез хидратация и обогатяване на кожата с антиоксиданти.

Съвет за опаковката – Козметичните креморе, серуми и др. е важно да са в опаковка, която защитава от наличие на кислород, светлина и топлина. Този нов тип опаковки са до някаква степен гарант, че тези фактори са изпълнени, кремът е защитен от вредни атмосферни влияния, което влияе и на съставът му – по-малко консерванти, парабени и други стабилизатори, които са вредни за организмът.

 

 

 

hydrafacial-md

Серум Antiox+

antiox-main

 

 

 

 

Серумът за домашна грижа Antiox+  съдържа богат витаминен комплекс от Витамин А и Е, екстракт от бял чай, който съживява епидермиса, стимулира растежа на нови кожни клетки и придава еластичност на кожата. Сред съставките на серума е и екстракт от розмарин, който премахва свободните радикали, засилва метаболизма, стимулира кръвообращението.  Екстрактът  от камелия предпазва от появата на петна и лунички. Хиалуроновата киселина хидратира кожата в дълбочина. Серумът Antiox+ съдържа  рециново масло, екстракт от  див кестен, с противовъзпалително действие и инозитол за детоксикация и стимулиране на нормалния растеж на кожата. 
Цена: 130 лв.

Подробно за съставките в серума

Вит. А и Е – антиоксиданти, стимулира регенерацията на кожата – Вит. Е представлява силен антиоксидант, подхранва кожната повърхност, косата, подобрява мускулната система. Вит А е отличен антиоксидант. Възпрепятства разрушителната работа на свободните радикали.

Комбинация от колаген-образуващи пептиди – Пептидите са малки вериги от аминокиселини, които не са достатъчно дълги, за да се считат за пълен протеин. В зависимост от състава и броя аминокиселини, от които е изграден пептида, той може да подпомага, увеличава или подобрява различни процеси в тялото. Пептидите подпомагат намаляването на мазнините, подмладяването и добрият физически и ментален тонус, предотвратяват появата на бръчки . Стимулира колагенообразуването. Те се произвеждат в тялото по естествен начин, но по една или друга причина, при някои от нас тяхното производство е намаляло или недостатъчно за това което искаме. Вече се синтезират пептиди, които може да се приемат за различни цел.

Екстракт от бял чай – съживява епидермиса и придава еластичност на кожата, като стимулира растежа на нови клетки. Белият чай се прави от пъпките и листата на растението Camellia sinensis (китайска камелия). Концентрацията на антиоксидантите в белия чай са три пъти повече от тези в зеления. Това прави белия чай, чаят с най-висока концентрация на антиоксиданти. За сравнение, една чаша бял чай съдържа 12 пъти повече антиоксиданти от чаша прясно изцеден сок от портокал.

Екстракт от розмарин – премахва свободните радикали. Тази подправка, и по-специално цветните върхове, съдържа антибактериална и антиоксидантна розмаринова киселина, както и есенциални масла като цинеол, камфен, борнеол, борнил ацетат, и α-пинен, за които се знае, че имат противовъзпалителни, антигъбични и антисептични свойства.

Екстракт от камелия – предпазва за появата на петна и лунички.

Хиалуронова киселина – Хиалуроновата киселина  естествено се съдържа в човешкото тяло, естествен компонент на съединителната тъкан в човешкото тяло – синовиалната течност,хрущяли, роговици. Това е глюкозаминогликан, който е един от най-важните компоненти на извънклетъчната матрица. Тя включва протеини като колаген и еластин, които формират поддържащата структура на кожата. Хиалуроновата киселина има свойството да привлича и задържа голямо количество вода, над 20 пъти. За съжаление с възрастта количеството на хиалуронова киселина намалява.

Екстракт от див кестен – антиоксидант и има антислънчев агент, който абсорбира светлината, противовъзпалително действие. Дивият кестен, наричан още конски или свински, е всепризнато целебно растение. При този   популярен растителен вид лечебна сила имат плодовете, цветовете и листата, дървесната кора. Истината за целебната сила на конския кестен е известна отдавна, но е потвърдена научно през 1896 година. Едва тогава един френски лекар, който проучвал народни рецепти с кестен бил установил, че екстрактите от кестен се отразяват благотворно върху системата на кръвоносните съдове, особено върху вените. Днес се разчита още на противовъзпалителното действие на продуктите с екстракти от кестен, както и на способността им да лекуват от отоци.

Екстракт от арника – антибактериално и противовъзпалително действие, премахва отоците.

Екстракт от овесени семена – съдържа фосфолипиди и гликолипиди, липиди, известни като „полярни липиди“. Тези мазнини се комбинират с есенциални мастни киселини Омега-6 и Омега-9. От тях кожата на лицето става по мека игладка. Има и предпазваща кожата функция – то действа като бариера, защитава кожата от външни влияния, порадивисокото си съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителни свойства.

Екстракт от червени водорасли – екстрактът съдържа магнезий (2,5%), бор, мед, манган, селен, цинк – общо 74 полезнимикроелементи и минерали. Този вид коралови водорасли обитават ограничени райони край бреговете на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. В рамките на своя четири петгодишен живот водораслите абсорбират богата гамаминерали от морската вода, коитодопълнително обогатяват базата на продукта.

Глицеринът успокоява и овлажнява без неприятното усещане за омазняване, освен това създава невидим защитен слойсрещу агресията на околната среда и „улавя” и задържа влагата

Феноксиетанол – заместител на парабените.

Екстракт от Мирта – необичайно богат на олигомерни проантоцианидини – най-мощният класантиоксиданти, които се борят срещу свободните радикали. Те са около двайсет пъти по-силни от витамин С и допетдесет пъти по-силни от витамин Е. Проантоцианидините предпазват кожа от преждевременно стареене. Те подсилватимунната система Проантоцианидините притежават и способността да повишават здравината и еластичността накръвоносните съдове, като забавят разпадането на колагена и по този начин поддържат и плътността на кожата.

Mucor Miehei Екстракт – уникалени микроскопични гъбички, които симулират процесите на ексфолиация на кожата

Екстракт от див конски кестан – противовъзпалително, капиляроукрепващо.

Арниката (Arnica montana) – противовъзпалително действие.

Екстракт от листа на Китайската камелия – силни антиоксидантни свойства,стимулира жизнените процеси в клетките,овлажнява, меко успокоява и премахва раздразнението, подобрява цвета на кожата.