Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Как да се справим с целулита!

Как да се справим с целулита!

Възможно ли е да се елиминира целулита?

jump1През целия ни живот тялото ни се бори с гравитацията! Или казано по друг начин – как течностите в тялото слизайки надолу да се изтласкат отново нагоре. За кръвообръщението се грижи самостоятелен орган – сърцето, също вените и артериите имат мускул, който помага на движението. Лимфната система обаче е по-прецакана, тъй като по лимфните канали има единствено клапи, за които трябва съзнателно да се грижим те да работят изправно. Целулитът е натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой и там циркулацията на течностите – кръв и лимфа е затруднена или липсва. С разрастването си целулитът притиска кръвоносните и лимфни съдове. Затова се получава и този ефект – наречен “портокалова кожа”!

Как се образува целулит?

Причините за това са заседнал начин на живот и нездравословно хранене. Това води до промяна на състоянието в определените хормонални зони в женския организъм, дори и в мъжкия, където се натрупват подкожни мазнини и се задържа лимфна течност.

tired_businesswoman-2yytcddnfl6eela29gwjr4Фактори, свързани с появата на целулит:

  1. Наследственото предразположение
  2. Неправилното хранене – голямо количество животински мазнини и малко количество растителни, изобилие от въглехидрати, липса на плодове, зеленчуци, витамини
  3. Наднорменото тегло
  4. Колебанията в телесната маса – чести напълнявания и отслабвания
  5. Заседнал начин на живот
  6. Хормоналните нарушения (дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези, понижена функция на щитовидната жлеза)
  7. Вредните навици – цигари, алкохол – предизвикват оксидантен стрес
  8. Твърде тесните дрехи – нарушение на кръвообращението
  9. Стрес – промяна на емоционалните състояния

Какви са най-честите грешки, при опит за борба с целулита?

hard-workout–          Да се подложите рязко на глад или диета, оттам ще идват проблеми като нервност, депресия и чувство на остър и стържещ глад;
–          Да се пресилите в началото със свръхнатоварване с фитнес, което ще доведе до претрениране и нулев видим резултат;

Често пъти този с подход ще издържите не повече от 8 дена – защото във въпросния стартов “понеделник” ще сте надъхани, а във “неделя” сте на разходка из града с пакетче пуканки!

 

 

 

По пътя към желаното тяло…

1.       Не си поставяйте кратки срокове, за да запазите дълготрайно резултатите!

Човешкият организъм е разумен механизъм от безброй процеси. За трайна промяна във формите на тялото е необходимо от 1 до 2 години технологично време. Тоест, не е нормално да сваляме регулярно, всеки месец, по 2 или повече килограми. Ако това беше така, то за няколко години директно преминаваме към „левитация“.

start-today2.       За да се промени бъдещето, трябва да се коригира настоящето!

Ако искате да промените формите на тялото си, започнете от днес! Факторите, които ще въздействат са:
– Балансирано хранене – източник на енергия за клетките
– Консумиране на вода – необходима база за здраво тяло
– Физическа активност – биохимията на организма го изисква
– Емоционален баланс – устойчивост на духа
– Естетични процедури – допълнително активират процеси в организма, за постигане на перфектни резултати.

3.       Модерната апаратната технология помага на организма по-бързо и лесно да се справи с подкожната мазнина!

През последната декада естетичната медицина утвърждава чрез клинични проучвания, че термо-неинвазивните методи са най-ефективни и дават по-добри, бързи и дългосрочни резултати. Мастна клетка е термочувствителна. Тоест при различен диапазон от температура се активира липолиза – дрениране или апоптоза – програмирана клетъчна смърт на мастната клетката. Паралелно се стимулират процеси на стягане на кожата и общо се засилва метаболизма на организма.

Модерната апаратната технология е съпричастно решение в борбата със затлъстяване. Тя е изключителен бонус в отслабващите процеси, като целта е да стимулира организмът по естествен път да освободи застой на токсини и мазнини. Ефективността е гарантирана, резултатите са бързи, което мотивира всеки по пътя към отслабване. Медицинският апарат от израелски произход – Венус Легаси – съчетава технологии, които стимулират паралелно както метаболитни процеси за отслабване, така и стимулира процеси  за стягане на кожата.

Ново поколение апарат за отслабване и ефективно третиране на целулита – Венус Легаси / в превод „Завещанието на Венера“

VENUS LEGACY (Венус легаси) е ново поколения израелски апарат за тяло, който предизвиква хипертермично поражение – “Гореща липосукция” на адипоцитни клетки (мастни клетки), чрез избирателно загряване на подкожна мазнина. Venus Legacy е първият и единствен  медицински апарат с FDA сертификат за борба с целулита и отпуснатата кожа,  който комбинира три технологии – мултиполярна радиочестота, електро-магнитно поле  и пулсиращ вакуум. Подходяща терапия за отслабване на тялото, стягане на кожата, заличаване на целулитни депа.

venus-legacy-nirvana-anticelulitМултиполярната радио-честота прониква плътно от повърхността на кожата до 3,5 см в дълбочина. Това е единствения апарат, който не обработва равнина, а цял сегмент в подкожието. Повдига се температурата в зоната, което активира метаболизма, засилва кръвообръщението и лимфния поток. До +42 градуса се стимулират процесите – дренаж на мастните клетки и колагенеза, стягане на кожата. От +42 до +45 градуса селективно се разрушава мембраната на мастната клетка, което довежда до нейното трайно отхвърляне до 10 ден след процедурата.

Елекромагнитните полета, използвани още и в рехабилитация при мускулни травми и костни счупвания, стимулират процеса ангиогенеза – производство на нови кръвоносни съдове. Дългосрочно това води до по-добро захранване, детоксикация и оксидация на зоната. Това е и една от причините постигнатите резултати да се запазят дълго във времето.

Anticelulitni-proceduri-venus-legacyПулсиращият вакуум въздейства на механорецепторите на мастните клетки, което прави по пропусклива мембраната им.

Естетичен център НИРВАНА работи с медицински протоколи за работа. Нашата цел е да постигнем за максимално кратко време върховни резултати – отслабване, стягане, дрениране на тялото. Изготвят се индивидуални програми за всеки клиент, за база диагностика на деформацията по тялото, желани зони за третиране, моментно състояние на клиента. Архивира се  измерване на локални мастни натрупвания, равнище на вътрешни мазнини, килограми и т.н. с помощта на резониращ кантар.

Интервал на посещения

Процедурите са по-дълготрайни, но сесиите са доста разредени. Средно между 1 час и 4 часа протича една процедура, като посещението е през 2 – 3 седмици. Резултати се наблюдават при 70% от клиентите ни веднага след процедура, при останали 30 % отнема време, но резултатите са налични при 100% от потребителите на този нов метод за оформяне на перфектно тяло.

Консултацията е задължителна.

Препоръчително е по време на сесиите с Venus Legacy да се подпомага метаболитната функция на организма чрез движение, балансирано хранене и ежедневно консумиране на вода. Апаратът Венус Легаси има температурен датчик, който в реално време отчита достигнатата температура в обработваната зона.

happy wheels