• ЗАВЕЩАНИЕТО НА ВЕНЕРА •

Нейната тайна е прелом за Естетичната Медицина

Venus-legacy-anticellulit-tialo

Venus Legacy е първият и единствен  медицински апарат с FDA сертификат за борба с целулита и отпуснатата кожа,  който комбинира три модерни технологии – мултиполярна радиочестота, пулсиращо магнитно поле  и VariPulse™ технология,  с интегриран термометър  за анализ на кожата – RealTime Thermal Feedback.

АНТИЦЕЛУЛИТ – ОТСЛАБВАНЕ – СТЯГАНЕ

 • Намалява обиколката
 • Редуцира целулит
 • Стяга кожата
 • Изгражда нова капилярна система

Неинвазивните технологии за промяна на контура на тялото отбелязаха напредък от нетермалните механични ролери и вакуумни системи, използвани през 90те години на миналия век, които подобряваха лимфния дренаж при целулит и натрупвания на тлъстини, до термално-базирани апарати с радиочестотна енергии.

VENUS LEGACY | Уникален

Характеристики на апаратът VENUS LEGACY за неинвазивно подобряване на контура на тялото, намаляване на тлъстините и лечение на целулита

Радио честотата има енергийно термален ефект върху масните, което разрушава клетката за постоянно, или възпрепятства клетъчната функция – разрушаване на липидната двуслойна мембрана, водейки до апоптоза (смърт на клетката). Предимството на „разрушителната” технология е дългосрочната промяна на контура на тялото и лечение на целулита.

 • Висока степен на безопасност.
 • Минимален дискомфорт.
 • Голям процент на равномерно засегнатата мастна тъкан.
 • Висока степен на ефикасност.
 • Разрушителни ефекти върху адипоцитите за дълготрайни ефекти по контура на тялото и целулита.
 • Повлиява изгледа и на локалните тлъстини, и на целулита, и може да се използва върху множество потенциални зони на тялото 

VL_OperatorwDevice (1)

Синергия от 3 технологии

Venuslegacy-penetrationМултиполярната радиочестота на Venus Legacy е уникална технология, която позволява концентрирано мрежово плътно проникване на електро-магнитния импулс до 3,5 см. дълбочина. Тоест подкожието, целулита  и мастните натрупвания равномерно и синергично се обработват.
Генерацията на електромагнитно течение предизвиква силен резонанс на водните молекули в тялото и по този начин се причинява локализирана хиперемия (загравяне).  Засилва се многократно кръвообращението и лимфопотока в зоната. Ускорява се метаболизма, увеличава се изразходването на енергия от запасите в мастната клетка. Температурен датчик измерва непрекъснато достигнатата градусите в третирания участък.
Контролирано вътрешно електрическо поле има термален стимул към повърхностната мастна тъкан, за да подобри нормалния липолизен метаболизъм. Предизвика термално увреждане на подкожните мастни тъкани, като щади тъканите над и под тях.

Термални излагания на до 42°C дренират мастните клетки, свива се обема им, стимулира се колагенеза – производство на колаген и еластин, стягат се фибробластите.
Когато епидермална температура от 43-45°C се поддържа в продължение на 10 минути е възможно разрушаване на триглицеридните капчици в цитозола на адипоцитите.

Venus Legacy procedura krakaТова довежда до необратимо увреждане и с течение на времето до некроза на мастната клетка. Потенциалът на новото поколение радиочестотен апарат – Venus Legacy има за цел .

По време на процедура в зона по тялото, често пъти пациентът се изпотява, което е желана реакция на тялото. По време на процедурата е препоръчителна консумацията на вода.

ANGEOGENISYSПулсиращите магнитни полета са иновация в технологията на радио-честотните процедури. Те стимулират процеса ангиогенеза – производство на нови кръвоносни съдове. Изградената мрежа захранва клетките с повече хранителни вещества и кислород. Това засилва регенерацията на клетките. Оксидацита в зоната, което е основния „враг” на целулита, позволява трайност на постигнатите резултати и подобряване релефа на кожата. Потокът на кръв в третираната зона се подобрява, а витамини, минерали и кислород достигат по-лесно до клетките.

Пулсиращ вакуум позволява регулирано импулсно всмукване за дълбоко проникване на енергията в тъканите, лимфен дренаж и стимулиране на кръвообращението. Енергията прониква по-концентрирано в засмуканата зона. Вакуумът въздейства върху механорецепторите на мастната клетка, подобрява пропускливостта на стената на адипоцитната клетка.

 

Етиологията на целулита

Целулита има наследствени, хормонални и други метаболитни влияещи мултифактори. Изчислено е, че 70% от жените след пубертета имат целулит и той може да е доста независим от ИТМ /индекс на телесната мазнина/, тъй като много слаби жени могат да го развият, а доста пълни може да не го развият. Клиничният фенотипен изглед на целулита е добре известен като външен вид на кожата „на бучки, неравен, като извара” или „като портокалова кора”. Анатомично целулитът се появява най-често по задната част на бедрата и седалището, последвано от страничната част на бедрата, предната част на бедрата и горната част на корема. Целулитът обикновено се класифицира по модифицираната 7-степенна скала на Nurnberger-Muller. Хистологично погледнато, целулитът се характеризира със следното:

 1. Едемни подути лобули на повърхностната мастна тъкан с лоша микроциркулация и ниско тъканно окисляване.
 2. Проникване на подутата лобула от мазнина в дълбоката ретикуларна дерма и образуване на „възелчета”
 3. Плътни задебелени вертикални фиброзни септуми, които са втвърдени, контрахирали екстензии на полегатите и вертикалните интралобуларни септуми, и водят до отдръпване на кожата или „ями”.

 

cellulite-grades-chic
Въпреки, че точната причина за целулита може да е неясна, както и при технологията за намаляване на локални тлъстини, много от радиочестотните вакуумните апарати показват променливо подобрение в изгледа на целулита, при средно подобрение от 20-70% след серия терапии.

Терапевтичен протокол

Консултацията е задължителна. По време на нея се изготвя индивидуален терапевтичен протокол за работа върху желаната зона. Определя се времето за обработване на зоната, както и интервалът между посещенията.
Процедурите са продължителни – между 1 и 2 часа за коремен пояс и 2 – 4 часа за бедра и седалище, като интервал между сесиите е 14-30 дена. Целта е максимални резултати за единица време, като вероятността селективно да унищожим мастните клетки е над 60%. 
Комбинациата от Venus Legacy с криолиполиза на една и съща зона дава бързи и дългосрочни резултати. Отново изисква индивидуална програма от експерт.
Процедурата е подходяща за всеки.  
Задължително се консумира вода преди, по време на и след процедурата. Това подпомага терморегулиращия и метаболитен баланс на организма. 
Препоръчително е минимум 3 посещения за зона. 

– При зони с разширени вени, спукани капиляри; 
– Розацея 
– Ако страдате от тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвообращението и кръвоносните съдове, както и на лимфните възли; 
– Противопоказно при бременни или кърмещи жени;
– При наличие на медицински метални протези или пейсмейкър в тялото на пациента, спирала; 
– Противопоказно е при активни алергии на кожата, изгаряния по нейната повърхност, при наличието на отворени или незараснали пресни рани; 
– Не се препоръчва по време на месечен цикъл; 
– Не се препоръчва по време на настинка или грип; 
– Не се препоръчва по време на инфекциозни процеси в действие.

Технология VENUS LEGACY

Резултати

results-venus-legacy-nirvana-sofia

 

 

 

 

 

 

 

* Снимката е направена в Естетичен център НИРВАНА, 2016г. – 2017г.
Времетраене на 1 процедура – цяло тяло – 5 часа.
Интервал на посещенията – 3 седмици.
Брой процедури – 3 Венус легаси.
Резултатите са индивидуални.

Цена / минути

 • 1 мин.                                             5лв.
 • 30 мин.                                         150лв.
 • 90 мин.                -20%               360 лв.
 • 180 мин.              -30%               630лв.
 • 270 мин.             -40%                810лв.
 • 360 мин.             -50%                900лв.

 

Пакет

3 пр. Venus Legacy КОРЕМ & ПАЛАСКИ х 60мин. / 180мин.  – 630лв. 
3 пр. Venus Legacy КРАКА & СЕДАЛИЩЕ х 120мин. / 360мин.  – 900лв. 

3 пр. Криолиполиза + 4 пр. Venus Legacy х 30мин. / 120мин. – 600лв.

Зони за третиране / минимум минути за 1 процедура

 • Ръце
 • Гръб
 • Корем
 • Паласки                                
 • Седалище                                     30мин.
 • Коляно
 • Прасец
 • Бридж
 • Вътрешна част / бедра

 • Цели бедра                                  80мин./120мин./180мин.