• НОВА КОЖА. НОВ ЖИВОТ •

ТВОЯТА ЕСТЕСТВЕНА КРАСОТА И ВЕЧНА МЛАДОСТ

Венус Вива – Иновативна нано-фракционна радиочестотна технология, предпочитана от световни лидери в дерматологията

Венус Вива е единственият радиочестотен апарат с FDA сертификат, който възпроизвежда електрически импулси в кожата на дълбочина до 0,5 мм. Тази дълбочина позволява да се достигне до дермалния слой, където се стимулират естествените процеси на синтез на колаген и еластин и регенерация на кожата отвътре навън.

Технологията е предпочитано решение за третиране на кожни дефекти, защото позволява с минимални увреждания на епидермиса да се предизвика дълбоко термално нагряване. За да се реализира интердермална стимулация на фибробластите – клетки, които формират изграждането на колаген, е необходимо повишаване на температурата в дермата до 65°С. Термичният шок формира отделянето на „heat shock“ протеин (HSPs) от кръвната плазма, което стимулира производството на нов колаген. Резултати наблюдават видимо подобрение на кожния релеф, изглаждане повърхността на тъканта, изравняване на пигмента на кожата.

Патентованата нано-фракционна технология Венус Вива е ресърфейсинг процедура с най-кратък период на възстановяване и минимален риск от инфекция и хиперпигментация. 

Стриите представляват видими дефекти на кожата, чието появяване е обусловено от две основни причини.

Преди да се запознаем с първоизточника на този естетичен проблем, нека напомним за строежа на кожата. Кожата е многофункционален орган. Най-горният слой на кожата се нарича епидермис. Под него е дермата, която от своя страна покрива хиподермата или така нареченото подкожие. Тези три слоя на кожата, състоящи се от клетки със специфична функция и строеж, не са отделени един от друг с резки граници. Между слоевете и клетките в тях има съединителна тъкан, кръвоносни съдове и нервни влакна. Особено богат на съединителна тъкан е епидермисът.

Кръвоносните съдове и нервните влакна достигат само до дермата, а клетките на надлежащия епидермис получават хранителни вещества и кислород чрез дифузия (просмукване) от дермата и хиподермата. Съединителната тъкан, свързваща всички клетки в тялото, в това число и тези на кожата, е изградена основно от колаген и еластин. Колагенът и еластинът са белтъци, придаващи на кожата съответно здравина и еластичност. 

Какво представлява стрията?

histological-skin-comparison

Първата основна причина за възникване на стриите е атрофията (недостатъчно хранене) на епидермиса. Атрофия на епидермиса се получава при забавено кръвообращение в дермата и хиподермата. Недостатъчното кръвообращение в дермата и хиподермата е следствие най-често от притискането на кръвоносните съдове при натрупване в хиподермата на излишни мазнини.

Липса или забавяне на кръвообращението се отразява на недостатъчност на хранителни вещества, необходими за изграждането на колагена и еластина. Така еластичността на епидермиса се нарушава, а влакната на колагена се разслояват, при което започват да прозират кръвоносните съдове от дермата и хиподермата. Разслоената нееластична кожа със синкаво-лилав цвят представлява всъщност стрията. Атрофия се получава и при бързо, форсирано отслабване, при което също страда храненето на епидермиса и адекватното изграждане на колагена и еластина.

Втората основна причина за появата на стриите е прекомерното разтягане на кожата и по-специално на епидермиса. Колагеновите влакна се разслояват, а еластиновите нишки се разкъсват. Този вид стрии се нарича тензионни стрии (от tension – разтягане). Този тип стрии са характерни в коремната зона по време на бременност, по сгъвките на мишниците, гръдните мускули, ръцете и гърба по време на израстване.

Процедура Венус Вива

Процедурата е с продължителност между 20 – 40 мин. Извършват се импулси в обработваната зона вертикално и хоризонтално. Усещането е поносимо боцкане и затопляне на участъка.
След процедурата се нанася продукт със стволови клетки и антивъзпалителни агенти. Препоръчително е да се носят удобни, широки и памучни дрехи в деня на процедурата.
Ежедневно се нанася специална медицинска емулсия, предостъпена от център НИРВАНА, която подпомага бързата епителизация на тъканта. Между 3 и 7 дена е периода на възстановяване. До 20 дена след процедурата се наблюдават фини точици – корички по обработваната зона, които с подновяване на епидермиса се отстраняват по естествен път. До 30 – 40 дена се прилага следваща процедура.

Пропоръчителен курс от 3-6 процедури на зона, през 30 – 60 дена интервал.

Д-р Пабло Наранхо, водещ експерт в областта на лазерните и радиочестотни технологии споделя своя опит с Venus Viva.

Очаквани резултати при обработване на белези и стрии

Първата фаза на формиране на стрии е така наречената „Инфламаторна фаза“. Този вид стрии са с червеникъв цвят (до 6 месеца след началото на появяване на стрията) и тяхното лечение дава бързи и добри резултати. Необходими са минимум 3 процедури, през интервал 30 дена.

Атрофичните стрии са тези с давност над 1 година. Нарушената васкуларизацията (кръвоснабдяването) в зоната обяснява тяхното по-бавно подобрение, а именно намаляване на размера и дълбочината на засегнатата площ, както и подобряване цвета и контрастта на стрията спрямо околната тъкан. Препоръчителни са от 3 до 6 процедури, през 30 до 60 дена интервал.

  • Намаляване на размера и дълбочината на засегнатата площ.
  • Намаляване на дисхромията – подобряване пигмента на стрията, намаляване на контрастта на стрията спрямо околната тъкан.
  • Подобряване релефа на кожата.

Пълно възстановяване на кожата от стрии не е наблюдавано до момента. Резултати след процедури анализират между 50% и 70% подобрение на кожата, в зависимост от броя извършени процедури и приложени комбинации с апаратура и мезотерапия.

На снимката е показан резултат от 4 процедури с Венус Вива, Courtesy of Megha Shah, MD

– Наличие на активни възпалителни болести по кожата
– Автоимунни заболявания
– Онкологично досие
– Бременност и кърмене

Комбинация от процедури за по-добри и бързи резултати

pistor-4Комбинация от мезотерапия с градивни елементи Цинк и Силиций дават забележителни резултати, тъй като те са отговорни за стимулиране производството на колаген.

Цинк – Подсилва имунната система и подпомага синтеза на нов колаген
Силиций – Създава връзки между протеиновите молекули, които са отговорни за естествената способност на кожата да задържа вода. Количеството на силиций в организма е от решаващо значение за регенерацията и обновяването на клетките.

Комбинация с Венус легаси

Процедурата се препоръчва в комбинация с Венус Вива, като прилагането е седмица преди обработването на стриите. Венус легаси се прилага 30 мин на зоната, която е засегната от стрии.

ANGEOGENISYSВенус Легаси е радиочестотна технология с пулсиращи магнитни полета, която активира процеси на стягане на кожата и изграждане на нова капилярна система. Новосъздадената васкуларизация ще подпомогне правилното кръвоснабдяване периферията на кожата и ще повлияе на бързото възстановяване след процедура Венус Вива.

ЦЕНА

1 пр. ВЕНУС ВИВА – стрии & белези | зона под 100см2 – 200 лв.
1 пр. ВЕНУС ВИВА – стрии & белези | зона 100см2 – 250 лв.
Цената за зона над 100см2 се уточнява по време на консултация и измерване на избрания участък.  

3 пр. ВЕНУС ВИВА – стрии & белези | зона под 100см2 – 540 лв.
3 пр. ВЕНУС ВИВА – стрии & белези | зона 100см2 – 675 лв
Цената за зона над 100см2 се уточнява по време на консултация и измерване на избрания участък. Пакетът от предплащане на 3 процедури включва 10% отстъпка.

6 пр. ВЕНУС ВИВА – стрии & белези | зона под 100см2 – 960 лв.
6 пр. ВЕНУС ВИВА – стрии & белези | зона 100см2 – 1200 лв
Цената за зона над 100см2 се уточнява по време на консултация и измерване на избрания участък. Пакетът от предплащане на 6 процедури включва 20% отстъпка.

Комбинация с ВЕНУС ЛЕГАСИ

1 пр. ВЕНУС ВИВА – стрии & белези | зона 100см2 + ВЕНУС ЛЕГАСИ 30мин. – 350 лв.
Цената за зона над 100см2 се уточнява по време на консултация и измерване на избрания участък.  

3 пр. ВЕНУС ВИВА – стрии & белези | зона 100см2 + ВЕНУС ЛЕГАСИ 30мин. – 940 лв.
Цената за зона над 100см2 се уточнява по време на консултация и измерване на избрания участък. Пакетът от предплащане на 3 процедури включва 10% отстъпка.

6 пр. ВЕНУС ВИВА–стрии & белези|зона 100см2 + ВЕНУС ЛЕГАСИ 30мин. – 1680 лв.
Цената за зона над 100см2 се уточнява по време на консултация и измерване на избрания участък. Пакетът от предплащане на 6 процедури включва 20% отстъпка.