Любопитни теми и новини

Жените и бизнесът

Ние, жените сме 50 % от потенциала на света. 

The_Devil_Wears_Prada-797599492-large Дълго време нашият потенциал не е бил забелязван, нито е бил насърчаван да се развива, дори напротив- бил е умишлено потискан. Историята помни безброй примери за това колко онеправдани сме били. Но това време е приключило.
Модерната жена може спокойно да застане редом с мъжете, както и да ги ръководи. Жените не са слабият пол. Те са нежният- красиви и изящни, но и безкрайно силни и съсредоточени в целите си.

Ние, жените, можем и знаем как да постигнем всичко.
Но най-важното е, че сме готови да помогнем и на други.

Бизнесът се гради съвместно.

Бизнес светът днес трябва да се основава на съвместната работа от амбициозни и иновативни жени и мъже, които не работят само за развитието на своите лични цели и интереси, но и за тези на обществото, към което принадлежат и държавата, в която живеят. Но не бива да отсичаме дръзко, че жените са по-добрите предприемачи. Такова субективно изказване не би било правилно и не мисля, че е вярно. Напротив, ние трябва да се стремим към онзи баланс на съвместна работа между силния и нежния пол, който ще доведе до най-удовлетворяващите успехи и постижения.

Имиджа на жената предприемач.
women-entrepreneurНие трябва да утвърждаваме образа на бизнес дамата като енергичен и целенасочен професионалист, отговорен гражданин, чийто глас има значение; като преуспял човек, който се радва на кариерата си. Не е въпрос на суета да налагаме този образ в обществото. Това е наше задължение. Нека признаем, че все още живеем в свят, в който жените са ценени предимно заради своята външност. Но дори по-страшното е, че младите момичета искат да бъде оценявани точно според начина, по който изглеждат. От друга страна, в бизнеса все още момичетата и жените са търсени за ролята на асистенти и помощници, хвалени са за добродетели като търпеливост, услужливост, кооперативност. Да, но също толкова женски качества са взискателността, решителността и смелостта. Големият бизнес може и трябва да бъде естествена среда за амбициозната жена. Трябва да се борим младото поколение да има желание и хъс да използва интелекта си и да приема красотата само като добавка към своята силна личност.

successful-woman-card-caseОтговорността ни към подрастващите момичета.
Милиони от тях израстват с интереси в изкуствата, науките, спорта, но предприемачеството за тях е твърде непозната и не много привлекателна дума. За да променим този феномен, ние, жените предприемачи, не трябва да бягаме от трудната, но благодарна роля на ментор, който предлага път в професията, напътства, подпомага. Ние трябва да разширим хоризонта на момичетата, трябва да им подскажем да бъдат по-дръзки в мечтите си. Ако имаме желание, ще намерим и начин – срещи и разговори в училищата, специални събития, стажове, стипендии – това са само някои от нещата, които са по силите ни и са в границите на нашата отговорност. Момичетата имат нужда от добри и силно заразителни примери.
И никой не би могъл да се справи по-добре с тази трудно задача от нас, жените…

happy wheels