Любопитни теми и новини

Начална/Блог/ЗАЩО ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯТА ВИ ПРАВИ СВОБОДЕН ЧОВЕК?

ЗАЩО ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯТА ВИ ПРАВИ СВОБОДЕН ЧОВЕК?

Както апелираме в салон “Нирвана”:
НАПРАВЕТЕ ГО СЕГА, ЗА ДА СТЕ СВОБОДНИ В БЪДЕЩЕ!

Направихме анализ на трите основни профила епилация на жени цяло тяло. Целта е да ви информираме нагледно колко време и разходи ви струва изборът за епилация. В дългосрочна перспектива модерният метод за епилиране със светлина – лазерна или фото епилация намалява разхода на време и средства за епилация и увеличава скалата на ефективност и естетика.

Профил на “Бръснача”
blog2-leg-shaving-spring-harvest
 
 
 

Заетост: 1 път на 2 дена
Времетраене: 20 мин.

Усещане: Безболезнено.
Естетика: Боцкане. Неравен тен. Забити косми. Обрив. Порязване.

Ефективност: 1 ден

Годишна ангажираност: 360 пъти
Повтаряемост / всяка година: 360 пъти.

Разход / година: 120 лв.
Разход / 10 години: 1 200 лв.

 

Потербителят на този избор на метод за епилация е изключително зает с поддръжката на окосмяването си и за съжаление неговият процент на щастие е доста нисък. Редовно бръснене, краткотраен и незадоволителен ефект, черни точици по кожата, забити косми, грапавина по кожата. Най-евтиният метод е доказано най-не ефективният за човек.

Профил на “Смолата”
waxing
 
 
 

Заетост: 1 път на 2 седмици
Времетраене: 40 мин.

Усещане: Скубане. Дърпане на кожа.
Естетика: Забити косми. Обрив. Боцкане. Неравен тен. Обелена кожа.

Ефективност: 7 дена

Годишна ангажираност: 25 пъти
Повтаряемост / всяка година: 25 пъти.

Разход / година: 1 125 лв.
Разход / 10 години: 11 250 лв.

 
 

Епилация с кола маска, датираща от 19 век, има добро ексфолиращо действие върху кожата. При хора с по-слабо окосмяване или тънки косми има продължителност на действие около 14 дена, но масово след 7мия ден от процедура космите започват да се показват на повърхността. Особено неприятна е в зоната на интим. Възможност от обелване на кожата има около 70%. Коефициентът на щастие на този вид потребител е 40%. През голяма част от времето тези хора “Чакат космите да пораснат достатъчно, за да запишат час за процедура.”

 
Профил на “Светлината”
Lazerna-epilacia-salon-nirvana-bez-kosmi
  
 
 

Заетост: 1 път на 2 месеца
Времетраене: 120 мин.

Усещане: Боцкане. Топлина. Гъделичкане.
Естетика: Равен тен. Гладка кожа. Мека кожа. Без косми.

Ефективност: Цял живот.

Годишна ангажираност: 6 пъти
Повтаряемост / всяка година: 1 път на 2/3 години.

Разход / година: 4 200 лв.
Разход / 10 години: 6 300 лв.

 
 
 

В 21 век светлинната епилация все още е единственото средство за трайно обезкосмяване. Космите в човешкото тяло са константна величина. След всяка процедура определен брой косми са трайно унищожени и не се възстановяват повече. Принципът на действие е много логичен: Светлинен спектър трансформира енергията в топлина, между 60 и 70 градуца по Целзий. Тази топлина изгаря корена на косъма и той никога повече няма да се изроди. За да ви визуализирам по-ясно процеса, ето следния нагледен пример: Включете котлона на 60 градуса. Поставете ръката си за 3 секунди. Така ще изгорите както кожата, така и космите. На това място косми няма да имате до края на живота си. РАЗБИРА СЕ, НЕ ПРАВЕТЕ ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ НИКОГА.
Лазерната епилация е по успешна от фотоепилацията, защото премахва дълбоки косми, тънки косми, светли косми / не бели / и енергията е по-мощна от тази на IPL апаратите. Инвестирайте 5 посещения за година, през 45 дена от процедура. След това правете веднъж годишно поддържаща процедура, и в даден момент всички косми по интелигентен и модерен начин ще бъдат унищожени завинаги.

 

„Всеки има право на избор, но никой не може да избяга от последствията от направения избор.“

Салон Нирвана

happy wheels