Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Как да проверим дали Фон дьо тенът, който използваме, е полезен или вреден за кожата ни?

Как да проверим дали Фон дьо тенът, който използваме, е полезен или вреден за кожата ни?

За да сте сигурни че вашия фон дьо тен не съдържа вредното за кожата минерално масло, от което се произвеждат найлоновите торбички, направете следният тест:

test-foundation

1. В чаша гореща вода капвате от фон дьо тена.
2. Разбърквайте с черка.
3. Анализирайте резултатът.

Вариант I: Фон дьо тен, който не вреди на кожата.

Ако течността придобие вид на капучино, то фон дьо тенът е перфектен за кожата и няма вредни влияния върху нея. Кожата ви няма да е “опакована с найлонова торбичка”.

Вариант II: Фон дьо тен, който вреди на кожата. Ако фон дьо тенът остави мазни петна по стените на чашата, по-добре го изхвърлете. Кожата се запушва и не може да диша. Наслоява се в дълбочина с вредните съставки, което води до лошият вид на кожата.

Минерално масло/течен парафин (petroleum, liquid paraffin, mineral oil, petroleum jelly): Минералното масло е широко разпространен петролен дериват и е класифицирано като карциноген. То няма абсолютно никакви подхранващи свойства и може да предизвика алергии, кожни раздразнения и обриви. Според учени от Университета Джонс Хопкинс минералното масло е вторият по важност фактор за преждевременното стареене след слънцето, тъй като забавя регенерацията на кожата.

1ccdc849aa46d94b6653329277006016

И все пак, ако ващият фон дьо тен е от втория вид и не може да се разделите с него, то е задължително редовната ексфолиация на кожата на лицето. Най-съвременият метод, който безупречно почиства от всички остатъци и органични замърсявания вашата кожа е процедурата HydraFacial на американската фирма ERDE.

Процедурата е изключително приятна и безболезнена. Няма ръчно почистване. С помощта на вакуумна писалка и набор от серуми кожата на лицето лъщи след почистване. А най-вълнуващото за всички е какво има в чашата, в която по време на терапията се събират всички „боклуци“ по кожата – люспи, себум, комедони, органични замърсявания. Кожата след процедурата HydraFacial е дълбоко почистена, хидратирана с хиалуронова киселина, напоена с витамини и антиоксиданти, и още много други съставки придаващи блестящ вид на лицето.

happy wheels