Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Как влияе тютюнопушенето на кожата и как да я поддържаме здрава и красива ?

Как влияе тютюнопушенето на кожата и как да я поддържаме здрава и красива ?

womancigarТютюнопушенето е сред най-значимите фактори за застаряване на целия организъм и в частност на кожата.  Кръвоносните съдове се стесняват и стават по-крехки. Оттук се намалява насищането на кожата с кислород, което значително редуцира еластичността и гъвкавостта й.

Хранителните вещества, които поема организмът се абсорбират в кръвта и тя ги пренася до всички органи в тялото, а кожата е най-големият човешки орган. Сред веществата, които пренася кръвния поток е и кислородът. Клетките поемат кислород, който е жизненоважен за здравето и жизнените процеси в организма. Целият процес протича автоматично, когато дишаме, но какво става при вдишването на цигарения дим? Тогава, въглеродният окис от дима се абсорбира от хемоглобина в кръвта, а този токсичен газ се абсорбира 200 пъти по бързо от кислорода. Всички органи, включително и кожата, изпитват кислороден глад и постепенно се натравят от въглеродния окис. А това е само една от многото вредни съставки в отровния коктейл, който ни поднасят цигарите.

areyouflirting

Как точно влияе тютюнопушенето на кожата?

▪ Намалява притока на кръв в капилярите и така кислородът и хранителните вещества не достигат до кожата;
▪ Увеличава производството на ензим, който прекъсва процеса на производство на колаген. Колагенът е жизнено необходим за еластичността на кожата, а процесът на стареене забавя синтеза му;
▪ Намалява запасите на организма от витамин А, който предпазва кожата от вредни влияния;
▪ Пречи на усвояването на витамин С, който предпазва кожата от свободните радикали
▪ Всички познават „класическите белези” на лицето на пушача – бръчки около устата и очите;
▪ Кожата придобива мътен и нездрав тен, губи се естествената бистрота и жизненост;
▪ Преждевременна загуба на тонуса и еластичността на кожата.

Какво можете да направите?

Разбира се, отговорът е: спрете да пушите! Но как да подпомогнете естествените възстановителни процеси на организма?
intraceuticals-boosters2

Хранете се здравословно и редовно подхранвайте кожата с необходимите и съставки. Идеалната процедура да върнете към живот кожата си е Intraceuticals. Кислородната струя създава налягане върху кожата и предизвиква осмотично поглъщане на активните съставки на серума. Кожата се насища с хиалуронова киселина и коктейл от витамини, антиоксиданти и билки.
Терапията с бустери на Intraceuticals влива в кожата 100% Витамин А, 100% витамин С, 100% Колаген и 100% Антиоксиданти. Регенериращата ампула съдържа 95% хиалуронова киселина и 5% коктеил от мултивитамин и антиоксиданти. Козметиката за домашна грижа се използват като поддържаща терапия за удължаване на ефекта от серумите.

 

happy wheels