Любопитни теми и новини

Начална/Блог/Слънцезащитни продукти срещу стареене и пигментация на кожата

Слънцезащитни продукти срещу стареене и пигментация на кожата

Slunce-zashitni-produkti-za-liceКолко е прекрасно да е слънчево и топло, нали! С нетърпение сме в очакване на лятото и слънчевата енергия, която ни зарежда с настроение и благодарност.

Готови ли сте за слънчевите лъчи? Ако още се чудите какъв слънцезащитен крем да ползвате, ето нашите предложения.

Ще ви препоръчаме висококачествени слънцезащитни продукти на американската козметика – Hydrafacial и австралийската – Intraceuticals. Но преди това, нека ви припомним няколко любопитни факта за слънчевите лъчи, SPF защитата и правилната грижа за кожата.

sun-damage2

Слънцето излъчва ултравиолетови лъчи, които не могат да се видят с просто око, но могат да причинят изгаряне и увреждане на кожата без ни най-малко усещане за топлина.

UV лъчите са 2 вида – UVA и UVB.

UVA са с голяма дължина на вълната. Причиняват бързо потъмняване на кожата. Предизвикват преждевременно състаряване и поява на бръчки. Проникват дълбоко в кожната тъкан и могат да я увредят, което е рисков фактор за рак на кожата.

UVB са изключително вредни за тялото, но за щастие частично се адсорбират от атмосферата. Те имат по-къса вълна, но са по-силни. Причиняват слънчево изгаряне и рак на кожата.

Слънцезащитният фактор (SPF) показва ефективността на продукта за защита на кожата от ултравиолетовите лъчи на слънцето.
Колкото по-висок е индекса, толкова по-дълго е защитена кожата. Умножете числото на индекса SPF по 10 и ще получите времето, през което кожата ви е добре защитена.
Например:
Ако вашето плажно масло има SPF 15, това означава че може да останете под слънцето 150 минути (15х10=150) След това време кожата е изложена на риск.

Hydrafacial-Daily-Sunscreen-SPF40

Американската висококачествена козметика на HYDRAFACIAL направи уникален лек крем с 40 фактор защита от UVA и UVB лъчи. Подходящ е за всеки тип кожа. Съдържа цинков оксид, съставката, на която се дължи  успокояващото, заздравяващо, противовъзпалително и подсушаващо действие кожата. Антиоксиданти, витамини С и Е, хиалуронова киселина за мощна хидратация и борба срещу свободните радикали.

Лек матиращ крем подходящ за основа на грим. Не запушва кожата.

Цена: 120лв.

 

 

Австралийският гигант INTRACEUTICALS, спечелил доверието за грижа кожата на лицето на много Холивудски личности, една от която е Мадона – рекламно лице на марката, има различна концепция за защита!

Rejuvenate 3 step products

Проучвания доказват, че добре хидратираната кожа няма нужда от SPF филтър за защита, а клетките самостоятелно осигуряват своята защита – процесът меланогенеза. 3 продукта участват в лечебната терапия за възстановяване на влагата в кожата – Три-степенно Хиалуроново наслояване. Последователно се нанасят серум, хидратиращ гел и запечатващ крем. Козметиката се ползва около 3 месеца. Целта е дълбока хидратация на кожата, която е с дълготраен резултат – до 1 година. Комбинацията от хиалуронова киселина, витамини A, C, E, Алое Вера и Зелен чай са причината за незабавния видим резултат, а именно по-мека и гладка кожа, запълват се фините бръчки, успокояват се зачервяванията. Кожата е дълбоко хидратирана, жизнена и перфектно защитена от слънчеви лъчи.

Цена: 480лв.

Svetlo-sinio-aktualen-liato-2015

За перфектния вид и здраве на кожата  са необходимите 3 фактора – вода, храна и кислород. При липса на един от тези компоненти, кожата е изложена на риск от различни проблеми – акне, пигментация, капиляри и др.

Разбира се, носенето на шапки е красиво, модерно и полезно. Този сезон бледо сините нюанси са актуално, както и орнаментика и накити в Индийски стил.

Насладете се на слънцето и поемете цялата енергия и любов, с която то ни обсипва непрекъснато.

happy wheels